dimarts, 30 de desembre del 2008

Per Palestina escriu a en Josep-Lluís Carod-Rovira!

Avui m'ha arribat un correu d'un company i camarada de Barcelona amb una iniciativa per exigir al Govern de la Generalitat de Catalunya que talli els seus vincles amb el govern terrorista d'Israel. Només cal anar a la web de la Generalitat i enviar-la una carta de contacte al Vicepresident i resp. d'Internacional del Govern Català Josep-Lluís Carod-Rovira, demanant-li que condemni els atacs i congeli els acords de col·laboració Catalunya-Israel.

Aquí us deixo un text d'exemple:

PETICIÓ D’ACCIONS DE LA GENERALITAT PER LA PAU A PALESTINA

Honorable Senyor Josep-Lluís Carod-Rovira,

Coneixedor/ de la carta que li ha tramés, l’Il·lustre Senyor Jordi Miralles i Conte, vull afegir-me a les següents peticions:

1. que el Govern de la Generalitat de Catalunya condemni els atacs d’Israel en territori palestí, i que en demani el seva aturada immediata

2. que la Generalitat de Catalunya congeli els acords de col·laboració amb Israel en els àmbits de les noves tecnologies de la comunicació (TIC) i de les tecnologies de
gestió de l’aigua.

3. que es suspengui la reunió que una delegació del Govern i d’empresaris catalans tenien prevista fer a Israel en les properes dates per aprofundir en els acords
anteriorment esmentats.


Rebi, una cordial salutació.

Marc Navarro i Garcia.

Comprovant d'enviament:
30/12/2008

2QYWWHMC


El millor de IloveIU (XVII) (Especial Palestina)

Aquesta setmana el millor d'IloveIU ha estat com els companys i companyes que formen la blocosfera roja, verda i violeta s'han solidaritzat amb el poble palestí i la condemna de l'agressió sionista.

No hi ha selecció possible: Aquest són els post publicats, mentre continuen encara les manifestacions i mostres de rebuig d'una agressió que algun company ha comparat a Gernika!

Toni Barbarà a La Ratera, "Denúncia i Rebuig a la criminal agressió...",

Rafa GAlmazán, Kabila. Genocidio en Gaza

Rafa Hortaleza, a Ceros a la izquierda "Hay dos caras de Madrid..." , continua informant posteriorment amb un video de Cayo Lara a la manifestació de Madrid.

Don Ricardo, a A sueldo de Moscú, "Destruyamos el Estado de Israel"

Antoni Puig Solé, "El sofriment del poble palestí"
Alfonso Salmerón, a L'Hospitalet que vols: "El genocidio que no cesa"

Alvaro Villar, a Soto en Cameros, "Holocausto en Palestina"

Ventanas del falcon, que ja havia fet un reportatge fotogràfic, continua amb "Video Gaza: el bombardeo visto desde dentro"

Curro Corrales Contra el terrorismo de estado

Javier Mesonero en el seu bloc Moscas en la Sopa "Que cese la violencia, ¿qué violencia?"

Hugo Martínez Abarca, a III República, "Quienes no condenan el terrorismo"

Victor Casco, a Digo Vivir, amb el post "Ataque israelí a Hamas".

Domi Benito, Contra la población Civil

José Antonio Jiménez, en otro Viso es Posible "Israel masacra Palestina"

Iñaki Escudero, a Des de l'esquerra, a "Israel=Estat naz(s)ionista"

David Avrid, a Replicant, Bloc d'Abril, "Nova masacre en la víspera dels Innocents"

Pedro Manuel Herrera, a La fantasía del supersaltamontes "El sionismo es criminal"

Chus Alonso Lazareno, "Israel vs.Palestina"

Fernando Martínez Hinojal, a Arkimia, "Israel terrorista"

Miguel Ruiz Rios, a Leer y escuchar no es suficiente "Odio Israel"

Marc Navarro, a Les coses d'en Jomi "Amb Palestina al COR" i Torna Nadal, i encara hi ha guerres

Rafa Hortaleza, a Ceros a la izquierda, "Cayo Lara en la manifestación..."

José León, a Organizando la respuesta, "Holocausto en Gaza"

Félix Diez, a Desde las trincheras, "El Partido Comunista de Israel apuesta por el cese de la ofensiva militar en Gaza"

Kaneda, a El Hijo Rojo, "Abandonar la consigna del Estado palestino independiente"

Eva María Duran, a Mi lugar en el (otro) mundo posible, "Testimonios desde Gaza"

El company ceronegativo ha fet un seguiment que inclou reportatge amb fotografies de la manifestació de Madrid y un video amb Inés Sabanés. Ho podeu veure a ceronegativo.

Per últim Ventanas de Falcón mostra el bombardeig vist des de dins Palestina amb vídeos de sodepau.

La propera setmana li toca al company Javier Mesonero, en el seu bloc Moscas en la Sopa

dilluns, 29 de desembre del 2008

Torna Nadal, i encara hi ha guerres

La passada nit bona (nochebuena), a casa de ma germana com tenen per costum la quitxalla va recitar cadascú un poema, a mi em va agradar especialment el de Torna Nadal de Martí Pol, per la gran veritat amb la que acaba, en aquell moment vaig pensar, mira per culturitzar el blog, però el dia 27 després de la salvatjada de l'Estat TERRORISTA d'Israel, aquest poema té, lamentablement, tanta raó!

TORNA NADAL

-Miquel Martí i Pol -

L'arbre desvella sons i el vent escriu
ratlles de llum damunt la pell de l'aigua.
Tot és misteri i claredat extrema.
Torna Nadal i torna la pregunta.
¿Proclamarem la pau amb les paraules
mentre amb el gest afavorim la guerra?


Ens veiem en poca estona a la concentració!

Visca Palestina lliure!


Més sobre el tema al meu post d'ahir amb Palestina al Cor! o al bloc de la companya Àngels que recomana que no us perdeu la condemna del company Toni Barbarà a "Denúncia i Rebuig a la criminal agressió...", ni la de del company Rafa Almazán, a Kabila. Genocidio en Gaza

I us recomano llegir la denúncia radical que es fa a: Ceros a la izquierda: Hay dos caras de Madrid...

Podeu veure fotos de la massacre a Soto en Cameros, Holocausto en Palestina

I en parla també el company ceronegativo a 27-D-Masacre terrorista..., en el bloc de Curro Corrales Contra el terrorismo de estado I els primers que n'han informat a l'agregador de Izquierda Unida IloveIU han estat Javier Mesonero en el seu bloc Moscas en la Sopa fent-se la pregunta: "Que cese la violencia, ¿qué violencia?", el company Hugo Martínez a Quienes no condenan el terrorismo i Victor Casco, a Digo Vivir, amb el post "Ataque israelí a Hamas".

Per últim Ventanas de Falcón mostra el bombardeig vist des de dins Palestina amb vídeos de sodepau.

diumenge, 28 de desembre del 2008

Amb Palestina al COR!

gaza.jpg


Desprès de l’atac israelita d’ahir sobre la població palestina de la franja de Gaza, les xifres provisionals de morts palestins són de 271 persones, entre elles moltes dones i criatures.

Els avions de combat no han bombardejat sols mesquites i mitjans de comunicació de Hamas, sinó també la seu de l’organizació caritativa Al-Nur. L’operació militar en curs es considera la més acarnissada contra els palestins desprès de la guerra dels Sis Dies de 1967.

A la frontera de Gaza s’estan concentrant milers de soldats i tropes cuirassades d’Israel preparant una possible invasió. S’han produït nous atacs bombardejant la població palestina. Des de la ciutat de Gaza informen que helicòpters i avions militars ja estan sobrevolant la zona.

Cap estat suposadament democràtic ha condemnat la barbàrie. I som molt pocs els que parlem de terrorisme d'estat. Ja n'hi ha prou!

manif-gaza.jpg

No us perdeu la condemna del company Toni Barbarà a "Denúncia i Rebuig a la criminal agressió...", ni la de del company Rafa Almazán, a Kabila. Genocidio en Gaza

I us recomano llegir la denúncia radical que es fa a: Ceros a la izquierda: Hay dos caras de Madrid...

Podeu veure fotos de la massacre a Soto en Cameros, Holocausto en Palestina

I en parla també el company ceronegativo a 27-D-Masacre terrorista..., en el bloc de Curro Corrales Contra el terrorismo de estado I els primers que n'han informat a l'agregador de Izquierda Unida IloveIU han estat Javier Mesonero en el seu bloc Moscas en la Sopa fent-se la pregunta: "Que cese la violencia, ¿qué violencia?", el company Hugo Martínez a Quienes no condenan el terrorismo i Victor Casco, a Digo Vivir, amb el post "Ataque israelí a Hamas".

dimarts, 23 de desembre del 2008

El millor de la setmana a IloveIU (XVI)

La setmana ha començat amb la ressaca de l'elecció de Cayo Lara com a coordinador d'Izquierda Unida, i sobre aquest fet s'han fet molts i interessants anàlisi des de posicions diferents . El company Alberto Amejide que era qui li tocava fer la selecció aquesta setmana ha seleccionat en el seu bloc Altersocialismo una entrada que donava suport a Grosske (candidatura finalment retirada) i una altra de suport a Cayo Lara:

- Cayo y una ejecutiva con mandato (III Republica)
- IU: el termómetro de la lealtad (A sueldo de Moscú)

Els altres dos temes que han conquerit d'agenda dels bloguers d'IU han estat la derrota de la directiva europea “de les 65 hores” en el Europarlament, i el Congrès Confederal de CCOO. Sobre aquest darrer punt, hi ha unanimitat en celebrar la victòria de Toxo, encara que genera una certa incertesa el seu paper futur al front de CCOO.

Pel que fa a la derrota de la directiva europea “de les 65 hores” , Toni Barbarà (representant EUiA en el Partit de l'Esquerra Europea) ens explica “El Parlament Europeu tomba la Directiva del Temps de Treball” i ens detalla en què consistia la votació. Javi Bustos (Kaneda) reflexiona a “Ciudadanos, esos intrusos indeseables en la construcción de la UE” sobre els darrers fracassos en la construcció de “la Europa de los mercaderes”

Javier Buron (Leolo) comenta el “Proyecto de Ley de garantía del derecho ciudadano a una vivienda digna” aprovat el passat dimarts pel consell del govern basc i el concepte de “servicio publico de vivienda” una de las categories fonamentals del projecte basc d'habitatge.

Kabila a “Taparse las vergüenzas parla de la connivència del PP i el PSOE pel que fa als avions amb destí Guantánamo que es va destapar fa pocs dies.

Moscas en la sopa despulla la incultura del nostre ministre de cultura a “El ministro de hincultura y lo antipopular

Romenauer a “Pan para hoy y… ¿para mañana?” fa una critica de les últimes mesires del govern contra la crisis, com el Fons d'Inversió Local. Pedro Maria de Palacio analitza amb detall aquest fons a “La ilógica injusticia del Fondo Estatal de Inversión Local

Greogorio Gordo denuncia a “El nuevo Proletariado del siglo XXI” la rebaixa del 43% al 18%, que el Govern ha regalat als bancs sobre les rendes obtingudes del capital moviliari, quan sigui de la mateixa entitat a la que pertanyen.

I la propera setmana seguiran els resums de la mà de Javier Martínez Serra a “De la chispa surgirá la llama

dijous, 18 de desembre del 2008

Rebaixa del IRPF a banquers i alts ejecutius! buahh!

Aquesta setmana he anat de cul entre feina, militància i vida. No he tingut temps a fer cap reflexió sobre res del que passa, ni les 65 hores de treball de la directiva europea (alegria i por, la que ens fotran), ni la nova coordinació d'IU (per fi, ara treballar), ni l'agudització de la crisi (ups, com es nota i que mal està tot)... no tinc gaire temps, només vull publicar un enllaç del regal de nadal als grans capitalistes del govern, canviant el seu tipus d'IRPF del 43% al 18% (segons El Mundo, caldria contrastar) quin fastig de "socialistes" que com diu un amic i company son SUCIOSlistes, sociOLISTOS o SUCIOLISTOS perque de Socialisme no tenen res!

De pas recollint una queixa d'una altra persona, poso una mica de música, que amés s'escau amb les coses que passen aquesta setmana.

AMARAL Revolución

Somos demasiados y no podrán pasar
por encima de los años que tuvimos que callar
por los libros prohibidos y las entradas secretas
Por todos los que un día se atrevieron a gritar
que la Tierra era redonda y que había algo mas
que dragones y abismos donde acababan los mapas
Por las noches de vacío cuando te ibas a dormir
esperando que la suerte vuelva a sonreir
con los ojos abiertos esperando un milagro

Siento que llegó nuestra hora
esta es nuestra revolución

Somos demasiados y no podrán pasar
por encima de la vida que queremos heredar
donde no tenga miedo de decir lo que pienso
por todas las canciones que empiezan a nacer
para no ser escuchadas y al fin lo van a ser
cantadas con rabia por los que siempre callaron

Siento que llegó nuestra hora
esta es nuestra revolución
Somos una luz cegadora
fuerte, mas brilante que el sol
Revolución, este es el día de la revolución

Por todas las canciones que empiezan a nacer
para no ser escuchadas y ala fin lo van a ser
cantadas con rabia por los que siempre callaron

Siento que llegó nuestra hora
esta es nuestra revolución
porque siento que este es el momento
de olvidar lo que nos separó y pensar en lo que nos une
Revolución, este es el día de la revolución
Esta es nuestra revolución
¡REVOLUCIÓN!

diumenge, 14 de desembre del 2008

El millor de la setmana a IloveIU (XV)

Aquesta setmana la selecció l'ha feta el company RGAlmazán Kabila. Considera difícil triar deu entrades de les més de 200 que s'han publicat. Vol aclarir que moltes que s'han quedat pel camí mereixien ser destacades, però 10 són 10, i per tant recomana seguir l' agregador IloveIU i poder legir les notícies que es produeixen des de l'altra cara del mirall, i amb una altra mirada.

Kabila ha triat:

  1. Gorza Esparza des del seu Idiota en Brobdingnag que ens parla de la necessitat de superar una transició que no es va tancar.
  2. Des de el blog de Enchufe ens alerten del nou "pelotazo" que des del govern de Madrid es prepara en els terrenys dels jutjats de la "plaza de Castilla".
  3. En el dia Internacional dels drets humans, Antonio Rodríguez fa un repàs dels flagrants incomplimients que es produeixen.
  4. D. Bolche des del seu Acero Bolchevique comenta, de forma clara i contundent, el possible pasteleix que es pot produir a la reunió del Consejo Federal de IU.
  5. Alvaro Villar ens alerta i critica, des del seu Soto en Cameros, la intenció de la ministra Chacón d' augmentar fins a 7700 els militars destacats a l'estranger.
  6. Àngels Martínez i Castells aclara amb tota rotunditat que la paraula NO, significa NO. També a Irlanda en relació al referéndum europeu.
  7. Paco Romero, des de Romenauer, parla de l' adhesió inquebrantable del PP a l'ínclit Sr. Fabra, l'imputadíssism que voldria orinar-se a la porta d' IU.
  8. Ceronegativo ens deleita des de la seva bitàcora amb un post magnífic, on descriu, sota la metàfora d'un samurai, els sentiments i reflexions d'un simple, ni més ni menys, militant esperant aconteixements amb els seus dubtes i bons desitjos.
  9. No tot ha de ser política. També hi ha companys que dominen el món dels blocs i els hi renten la cara... Aquí està per exemple Raúl Montero que ha fet un treball bàrbar en el sempre interessant blog de Saiza.
  10. I finalment, un minirelat maquíssim, que també hi ha qui escriu molt bé a IloveIU, del company Jesus Moreno, des El Observador Sarcástico.

I això es tot. La propera setmana li toca a Alberto, des d' Altersocialismo.

I el company Kabila ens desitja Salut i República!

divendres, 12 de desembre del 2008

El Barça-Madrid i si la democràcia pot sobreviure el capitalisme financer

Aquest dissabte està ple d'activitat, però primer vull destacar el partit del Madrid-Barça, i direu, però si a aquest no li agrada gaire el futbol, no? Doncs no gaire, però aquest Madrid-Barça és especial degut a que a la Joventut Comunista emetem amb projector i pantalla gegant els partits de futbol al nostre local! Aquí l'argumentari:

Sovint oblidades, silenciades o senzillament desconegudes, no són poques les vegades que el futbol i la lluita per l'emancipació de la classe treballadora han convergit per dignificar la pràctica de l'esport més de moda i per tant també el més comercial. Recordem la Copa de l'Espanya Lliure,la gira que va fer el FC Barcelona a Mèxic i Estats Units al '37 per recaptar fons per la causa republicana, o el memorable partit que va guanyar el Dinamo de Kiev contra un combinat de militars de l'Alemanya nazi que va acabar amb l'execució de tot l'equip ucraïnès. Però no cal anar tan lluny, l'escriptor uruguaià Eduardo Galeano va escriure als '90 el llibre "El futbol a sol y sombra", tota una referència.

Sovint menyspreats i menyspreades, no som pocs ni poques les joves que hem estat capaces de compaginar la lluita per un món més just, amb l'interès i seguiment pel joc del futbol. Recordem a Menotti i la ironia de "El pueblo argentino tiene que estar orgulloso de tener un presidente como usted", o el jugador xilè Caszely que es va negar a donar-li la mà al dictador Pinochet, el "seguirem caminant cap a Itaca" d'Oleguer Presas, o la coherència de Cristiano Lucarelli, màxim golejador del Calcio 2003-2004, que mai ha dubtat en declarar-se comunista, sense oblidar a Diego Armando Maradona.

El passat dissabte vam emetre el Barça-Valencia amb prou èxit i aquest toca el Madrid-Barça, que té l'èxit assegurat! A més hi haurà begudes i menjar a molt bon preu! A les 22:00h al Central (Av. Portal de l'Àngel 42, 2n de BCN).

Per últim dir que una mica abans del futbol cap les 18:00 a la universitat Pompeu Fabra de BCN, l'amiga Àngels Martinez participarà a l'interessant jornada sobre si la democràcia pot sobreviure el capitalisme financer, organitzada per la Fundació Pere Ardiaca.

Mantenir IU-Futuro és bo per Izquierda Unida, i tant!

Rebia fa una estona un correu de l'amic Joan Josep Nuet sobre IU-Futuro i com que el text m'ha semblat interessant però sobretot tota una declaració de principis, crec que cal publicar-la, perquè demostra la serietat i el rigor amb que s'afronten les coses quan l'objectiu que s'anhela és construir i sumar i perque no s'allunya en cap moment el que es diu ara amb el que es va dir a finals de març, ni amb el que s'ha fet des de llavors. D'altres també feien i fan crides a la unitat, a direccions unitàries a obrir IU a més gent mentre que van fent propostes just cap a l'inrevés. Espero que us aprofiti el text, per que una IU anticapitalista i oberta té FUTUR!



MANTENER IU-FUTURO ES BUENO PARA IZQUIERDA UNIDA

Cuando los compañeros y compañeras que conformamos IU-Futuro empezamos a andar lo hicimos diciendo que nacíamos para que IU no se rompiera. Nos tocó coordinar la Comisión Unitaria, y a pesar de las dificultades supimos llegar a la IX Asamblea Federal y realizarla no sin cierto éxito en la política, no nos dividimos en la política ya que no había tantos proyectos como se decía, y ganó Izquierda Unida.

Mantuvimos la lista propia de IU-Futuro, no pactamos con otras candidaturas, a pesar de que se nos presentaba como un añadido sin identidad, ya que queríamos dar la razón no a unos o a otros, sino al sentido común de ser de IU

Alguien puede pensar que no somos ya necesarios, de que la situación interna en IU se ha normalizado. Yo pienso que no, que la Refundación, el Calendario Electoral o la movilización contra la Crisis del Capitalismo requieren aún de nuestra presencia, y por ello hemos pasado del 19'2% de la Asamblea al 22'5% en el Consejo Político Federal. Solo una IU unida y cohesionada puede abordar esos retos, y por eso IU-Futuro es necesaria.

No queremos representar a IU-Futuro solo, queremos representar el punto de encuentro entre sensibilidades y federaciones en IU. Un punto de encuentro que debería ser la futura dirección, pero aún las tendencias a la división o al gobierno de parte son muy fuertes.

Ya hemos dicho que no nos sentimos cómodos con los bloques, a pesar de que respetamos a los compañeros Cayo Lara y Eberhard Groske y nos pondremos al servicio de IU al margen de quien sea coordinador.

Por ello voy a proponer mi candidatura a la Coordinación Gral. en la reunión de IU-Futuro del sábado 13 de diciembre por la tarde. Creo que ello puede cohesionarnos y no dividirnos entre unos y otros, y sobre todo mantener a esta posición política más allá del 14-D ya que como he dicho seguiremos siendo necesarios, y estamos dispuestos a trabajar codo a codo con los compañeros y compañeras de las 5 candidaturas

Hemos hecho también una serie de propuestas para la Dirección Federal. Estaremos atentos a la receptividad que obtengan por parte de IU-Anticapitalista que es quien ha hecho una propuesta que se nos presenta como "ya muy consensuada" Esperamos que se nos informe de con quien y en base a que compromisos y si nuestras propuestas son asumibles. También queremos saber si se mantendrán los compromisos de pluralidad y proporcionalidad en el caso de que no seamos capaces de consensuar el nombre del coordinado y de dirección. Yo anuncio que no asumiré ninguna responsabilidad si esos dos criterios mencionados no se mantienen, y no entendería el ejercicio de la Coordinación General sin ellos.

IU-Futuro discutirá colectivamente las propuestas de dirección en su reunión del sábado antes de dar el si a nadie ni a nada. En este periodo es clave nuestro trabajo en común, clave de estabilidad para el conjunto de Izquierda Unida.

JOAN JOSEP NUET I PUJALS

"Contro la Crisi" vaga general a Itàlia

Llegeixo al bloc del camarada Ítalo (Ceci n'est pas un blog) la seva reflexió sobre la vaga general a Italia convocada per al CGIL (sindicat majoritari d'Itàlia) per la jornada d'avui dia 12.

Jo vull destacar el que demana la CGIL a la seva militància, la necessitat d'estar "menys a les seus i més al carrer". Això ens ho hauriem d'aplicar també aquí al Sindicat i sobretot a IU. Per la resta podeu llegir-ho al bloc de l'Ítalo, Alternatives a la Crisi des de Itàlia.

dijous, 11 de desembre del 2008

El fets de Grècia, segons la Joventut i el Partit Comunsita Grega

Als mitjans de comunicació del capital porten dies dient que a Grècia hi ha una batalla campal arran de al mort d'un noi de 15 anys per un tret d'un policia. Ahir, dimecres 10 de decembre es va convocar una gran mobilització a tot el país, us passo aquí l'anàlisi que en fa la KKE (Partit Comunista Grec) sobre la manifestació.

Igualment us deixo la nota de premsa de la KNE prèvia a les manifestacions massives a Grècia del dimecres 10.

També el comunicat del Partit Comunista Grec (KNE) sobre aquest fets. Vull recordar que el KNE a les darreres eleccions va millorar moltíssim els seus resultats electorals en treure un 8,15% i 22 escons i que té una gran força tant institucional com social. Com a nota curiosa però que ofereix respecte, el KNE té un canal de televisió propi amb dos estudis que ofereix progràmació diaria.

dimarts, 9 de desembre del 2008

Canviar la constitució avui? Però estem bojos?

Doncs si, crec que plantejar un canvi de la constitució avui, encara que és imprescindible, seria desastrós. I per què seria desastrós? Doncs per que la correlació de forces actual és molt més desfavorable per les classes treballadores avui que l'any 1978.

Sí, es trist, però és així, al 1978 ens amenaçaven amb els tancs i més dictadura si els comunistes no cedíem, i massa vam cedir..., avui en canvi no els cal ni amenaçar-nos amb tancs ni més dictadura, avui si la majoria parlamentaria planteja una nova constitució aquesta retallarà encara més drets; perpetuarà més la dictadura, ai la monarquia; no modificarà el model d'estat cap a una descentralització i reconeixement de les diverses nacions que configuren Espanya; no modificarà les cambres del poder legislatiu,executiu i judicial; ni millorarà coses com la llei electoral. I en canvi aquesta sortiria àmpliament aprovada per que el poder establert té els mitjans per convèncer, per que la batalla de les idees la tenen guanyada (sinó mireu la constitució europea quin suport va rebre) i per què nosaltres (l'esquerra transformadora) som un enemic que fa riure, afeblit i desorganitzat.

Res, només ho pensava ahir això, i em feia por que algú digués anem a canviar-la, per que el necessari debat que cal i caldria obrir per fer un procés constituent a aquest Estat, estaria absolutament esbiaixat cap a la dreta, però a pesar d'això hem de dir que la volem canviar però sobretot hem de dir quins seran els canvis principals que volem fer!

Bona feina!

diumenge, 7 de desembre del 2008

El millor de la setmana a IloveIU (XIV)

Aquesta setmana li ha tocat fer la selecció a Viramundeando, 49112101_56c67b2c8c_o.jpg
i ens explica que ha estat més complicat i interessant del que es pensava...! Els seus escollits per cada dia de la setmana són: (tornem a la normalitat i aquest bloc no està seleccionat)

El Dilluns: José Luis ens parla dels problemes i solucions en el camp de la comunicació local (http://jldelatorrelorente.blogspot.com/2008/12/problemas-y-soluciones-en-el-campo-de.html).

Dimarts: Hugo contestava a Tomás Gómez com es mereix (http://blogs.tercerainformacion.es/iiirepublica/archives/1204).

Dimecres: Mariasun presentava un decàlog per a la participació ciutadana i influent a Santa Marta, i vull recollir-lo perque crec que El Millor de ILoveIU també pot servir per intercanviar experièncias (http://blogdemariasun.wordpress.com/2008/12/03/decalogo-para-una-participacion-ciudadana-influyente-y-decisiva/).

Dijous: Àngels ens convida a participar en la manifestació virtual contra la Directiva de las 65 hores (http://angelsmcastells.nireblog.com/post/2008/12/04/benvolguts-eurodiputats-benvolgudes-eurodiputades), a tots els que no poden estar el dia 16 a Estrasburg...ja sabeu, passeu per la mani virtual!!.

Divendres: Basseta recorda a la meitat invisible en "Las Constituyentes" (http://basseta2007.blogspot.com/2008/12/las-mujeres-constituyentes.html), Ventanas de Falcón toca el tema de la privatizació de la salut (http://ventanasdelfalcon.blogspot.com/2008/12/el-copago-es-pagar-2-veces-una-con.html), Checo ens estira les orelles en el seu post "y la calle ¿para cuando?" (http://maldicequenoespoco.blogspot.com/2008/12/y-la-calle-para-cuando.html), i Burón reflexiona sobre el consumisme, cosa del tot oportuna en aquestes dades (http://leolo.blogspirit.com/archive/2008/11/24/%C2%BFplease-go-shopping.html). Podeu veure que el divendres tot semblava molt interessant!!!

Dissabte: Rafa crida la nostra atenció sobre qué passa a Colòmbia http://rafa-almazan.blogspot.com/2008/12/y-colombia-qu.html.

I la selecció es tanca amb el post -que creu molt encertat- que Liber va escriure el diumenge sobre la Constitució, tema que s'ha tocat dues vegades en aquesta selecció, però...és que ha estat la del pont de la Constitució!! No us en perdeu la lectura (http://elblogdelaliber.blogspot.com/2008/12/la-constitucin-reformarla-sabiendo-lo.html).

I això ha estat tot!!! El Millor de ILoveIU segueix la propera setmana a Kabila.

dijous, 4 de desembre del 2008

Marroc de nou contra els estudiants i contra els saharauis! Després de l'assassinat de dos estudiants!

Fa un parell de dies van ser assassinats dos estudiants que es concentraven asseguts demanant millores educatives. Diverses fonts diuen que les forces policials marroquines en son les culpables. Avui rebia aquesta nota, crec que és interessant esta informats!


Marruecos desata la represión en el Sahara para evitar un levantamiento por la muerte de dos estudiantes

Los barrios de población saharaui de El Aaiún, Bojador, Smara o Dajla permanecen bloqueados por fuerzas marroquíes y ayer comenzaron las detenciones y torturas de hombres, mujeres y menores

El Aaiún.- El Gobierno marroquí ha desplegado miles de efectivos de sus fuerzas de de seguridad en las principales ciudades del Sahara Occidental para evitar un levantamiento popular tras la muerte el lunes en Agadir de dos estudiantes saharauis, El Houssein Kteif y Baba Khaya, cuando participaban en una sentada. Los barrios de población saharaui de El Aaiún, Bojador, Smara o Dajla permanecen bloqueados por fuerzas marroquíes y ayer comenzaron las detenciones y torturas de hombres, mujeres y menores saharauis, informaron activistas de Derechos Humanos en la zona al Servicio de Comunicación Saharaui en Canarias (SCSC).

Los estudiantes de los institutos de la capital saharaui, El Aaiún, organizaron ayer, miércoles, numerosos "actos pacíficos" de protesta para condenar la muerte de sus dos compañeros, fallecidos el lunes, día 1. Los actos de condena comenzaron a la 10:00 de la mañana en el Instituto Mohamed V, donde se celebró una sentada que "las fuerzas de seguridad marroquíes reprimieron brutalmente". Los hechos se reprodujeron en el Instituto de Alal, a las 12:00, y en el centro de Lamfala a las 18:00 horas.

En este último centro educativo, Lamfala, la policía marroquí "se empleó con especial dureza, golpeando a alumnos y algunos profesores", produciéndose la detención de la profesora saharaui de Inglés, Mahyuba Asergui, que fue liberada a las 21:00 horas "después de sufrir extrema violencia, insultos y malos tratos en los interrogatorios que sufrió en la comisaría a la que fue trasladada", aseguran los activistas de Derechos Humanos. El alumno Mohamed Salem Suellah, menor de edad, también resultó detenido y "fue víctima de tortura", antes de su liberación.

Posteriormente, los testigos relatan que se reprodujeron las manifestaciones pacíficas en la avenida de Smara, a las 19:00; el barrio de Colominas, a las 19:30; y a las 20:00 horas en la avenida Skeima de Casas de Piedra, en El Aaiún. Los efectivos armados marroquíes "disolvieron brutalmente todas las concentraciones" e iniciaron la "búsqueda y persecución de activistas saharauis de Derechos Humanos, estudiantes y sospechosos de participar en los actos de protesta".

Marruecos intenta evitar no sólo un levantamiento popular generalizado en las principales ciudades del Sahara sino que los activistas saharauis puedan comunicar con el exterior para denunciar la situación, creen las fuentes. La casa de Sidi Mohamen Daddach, Premio RAFTO de Derechos Humanos y conocido como "el Mandela norteafricano" por su dilatada estancia en las prisiones secretas marroquíes, se encuentra "cercada y rodeada" por tropas del régimen de Rabat.

Tras disolver las concentraciones pacíficas de protesta, "las tropas marroquíes buscan uno a uno y casa por casa a activistas y estudiantes asaltando numerosos domicilios", denuncian los testigos. Ayer, las unidades policiales entraron "a la fuerza y sin orden judicial" en numerosos la casa de la familia del ciudadano saharaui Mohamed Sabahi, que "registraron violentamente insultando y golpeando a todos sus habitantes y dejando herida a una de sus hermanas" y la del ciudadano Hasena Alahia, "entre muchas otras". Durante los registros se detuvo al ciudadano Jnemdia Aomar, relatan los testigos.

"La represión" continuó hoy desde primera hora de la mañana y el estudiante Mohamed Alí Ndour fue detenido a las 07:30 horas. "Las detenciones, la violencia y la tortura continúan", pero los activistas de Derechos Humanos en la zona se ven imposibilitados de informar al exterior por "el bloqueo policial y militar total" bajo el que permanecen los barrios de población saharaui de las ciudades del Sahara. La policía marroquí también busca al activista de Derechos Humanos Mohamed Sbai, que, afortunadamente no se encuentra en la ciudad.

Mientras, las familias de los dos estudiantes fallecidos el lunes permanecen en Agadir acompañadas por decenas de compañeros de los muertos que se concentran "para protestar pacíficamente" por lo sucedido. Ambas familias rechazaron la entrega de los cuerpos de sus hijos y advirtieron de que no los recibirán hasta que los hechos que desembocaron en su muerte sean investigados, aseguraron fuentes de la ciudad del Sur de Marruecos.

Los estudiantes saharauis El Houssein Kteif y Baba Khaya fallecieron el lunes en la Estación de Autobuses de la ciudad marroquí de Agadir cuando participaban en una sentada para demandar medios de transporte suficientes para poder celebrar la Fiesta del Cordero junto a sus familias y fueron atropellados por un autobús. Además, al menos dos compañeros de los fallecidos, Belkadi Marek y Bouh Alkharrachi, permanecen graves, uno en estado de coma, por las heridas recibidas en el mismo suceso y tres, Al Hadif Breiha, Al Asla Ahmed Salem y Moustapha Ben Taleb, fueron detenidos.

Los estudiantes saharauis en las principales universidades marroquíes han comenzado huelgas de hambre de 48 horas y concentraciones de protesta. Ayer, hicieron un llamamiento a los activistas internacionales de Derechos Humanos, periodistas y observadores internacionales para que "hagan un seguimiento y les apoyen en sus reivindicaciones y lucha pacífica".

dimecres, 3 de desembre del 2008

El millor de la setmana a IloveIU (XIII)

Aquí poso el resum del millor de la setmana de IloveIU de elaborat per Miguel Ruiz al seu bloc “Leer y Escuchar“, no ha seleccionat cap dels més articles i això li valdrà una vela negra, només una per que si a seleccionat el vídeo sobre les Assemblees d'IU i d'EUiA. Aquí o teniu:

En Miguel ens diu que la setmana a IloveIU ha estat la reafirmació de que aquest agregador de blocs està a totes. Malgrat no haver estat una setmana de relax, s'han fet posts sobre temes d'actualitat en els que s'ha anat coincidint en observacions i crítiques. I tampoc ha faltat qui, al marge dels temes d'actualitat, s'ha tret de la màniga post molt interessants i més personals que en Miguel recull en el suplement. Diu en Miguel:

"La sensación que me queda después de haber diseccionado vuestros blogs esta semana es muy buena. Nos hemos unido para, con nuestra unión, hacer fuerza para desmontar las mentiras y los tejemanejes del PSOE, del PP, del capitalismo, y tantas y tantas mentiras de los medios y del establishment. No se salva de nosotros ni Carlos Fabra. Nunca una persona sóla podría conseguirlo. Por eso para mí IloveIU es como una "sociedad de blogs".

EL MILLOR BLOC DE LA SETMANA: Bengoetxe

LES 10 ENTRADES SELECCIONADES:

1. ECONOMÍA: Por qué no nos apuntamos a la teoría del decrecimiento (en español) (por AntoniPuigSolé)
2. TOROS:
El programa de los toros (por Pasaba por aquí)
3. PP PLAYA:
PP recorta las libertades personales (por Ceros a la izquierda)
4. IGLESIA: Solidaridad con Fernando Pastor (por Punts de vista)
5. VENEZUELA:
El PSUV obtiene amplia mayoría en elecciones regionales (por Morado República)
6. ESPE: A Esperanza Aguirre no le toca la lotería (por IIIRepública.es)
7. MUJERES: 25 de noviembre: Día internacional contra la Violencia Machista (por Pleitos pobres)
8. BOLONIA: Los rectores piden ayuda al gobierno… (por Ideas renovadas)
9. IU: IU presenta una iniciativa parlamentaria para que el Estado… (por Sotoencameros)
10. REPSOL: En pago por Mitrofán (por Digo vivir)

SUPLEMENTO SEMANAL:

11. Feliz cumpleaños (por L’Hospitalet que vols)
12. Adiós Oscainox, adiós (por El blog de David)
13. El secreto de Elena (por Basseta)

La próxima selección le toca a Viramundeando. Mucho ánimo.
- - - - - - -
*La mejor imagen de la semana:

http://ceronegativo.net/wp-content/uploads/2008/11/valladolid.jpg

*El mejor video de la semana: En

http://lescosesdenjomi.blogspot.com/2008/11/un-cop-acabada-lassemblea-diu_25.html

dilluns, 1 de desembre del 2008

Plataforma X Catalunya aquesta xusma feixista que tenim per Catalunya!

Ja farà temsp a l'Avant sortia un article sobre Plataforma x Catalunya, un partit feixista que té representació a diversos ajuntaments de catalunya. Avui he vist al blog del basc d'Osona (l'Iñaki) un video que produeix, urticària, esgarrifansa i fastig... Us el deixo, ja que cal desenmascarar aquesta gentusa!



Nazis Fora!