dissabte, 27 de juny del 2009

Ahir una tarda nit ben estranya

Doncs si, ahir havia d'anar per la tarda a un concert rumbero al festival esperanzah i la Marieta em va deixar plantat :( això que anar de concert era el seu regal d'aniversari, però la tarda podia anar a pitjor:

A casa comprem un cotxe nou per què el vell ja no donava per gaire més i quan mon pare anava camí al concessionari per deixar el vell, el cotxe li ha dit que ja no es movia més, vinga doncs, truca l'assegurança, que vinguin, els nervis de quedar-se tirat enmig BCN, sort que tot ha anat ràpid i em cel·lebrat la compra del cotxe fent uns granitzats de llimona ruixats amb birra.

Un cop passat això la proposta de teatre amateur "Txistorra", de la mà del grup Pessigolla Beltzak al Euskal Etxea de Barcelona sem feia complicat de païr, sobretot anant sol, igual passava amb el sopar a ca la Marieta, la cabrona em planta i vol que vagi de sopar a se casa... Així que amb el tren cap a casa amb mon pare i el seu amic comentant les seves i les meves troperies amb les dones fent riures i acaparan mirades incriminatòries de la resta del vago cada vegada que reiem.

Per acabar-ho d'adobar a Mataró es podia escollir entre el sopar a ca les Garcia i el seu grup amb qui vaig passar una gran berbena de Sant Joan (mirar imatges a facebook) o sopar a ca n'Elena amb n'Edgar, n'Hector i n'Eli per després anar a un concert de Musik N Viu a Granollers. L'opció del sopar i posterior concert em feia més gràcia i cap allà! Us deixo a sota un vídeo gravat amb el mobil durant una de les cançons de Manolo Kabezabolo (gran descobriment, per lo divertit que no per la qualitat de la música). I un altre vídeo d'una canço bonica d'ell.





Per últim vam acabar al Clap, que estrany!
Avui platja i després més, no?

diumenge, 21 de juny del 2009

Al meu Partit i a la meva Joventut!

El passat divendres començava la Festa dels i les Comunistes de Catalunya, la Festa Avant del PCC, i aquesta començava amb un plat ben fort, una conferencia sobre Palestina en aquest any que va començar amb la sangria de l'estat terrorista d'Israel sobre Gaza. El vespre continuava amb la Festa Revolució 2009 en Solidaritat amb Palestina, la Festa dels CJC - Joventut Comunista de Catalunya, una festa per la que si vam passar molts amics i amigues dels CJC i també centenars de persones solidàries amb el lluitador poble de palestina. La Revolució va ser magnifica a pesar de l'estrés i el cansament, va ser una molt bona festa!

El dissabte al matí, després d'anar a dormir ben entrada la matinada, hi havia conferències polítiques del Partit de cara al 12è Congrés del PCC, de Moviment Obrer, de Moviment Popular i del Moviment Unitàri mentre camarades de les cel·lules del Moviment de Solidaritat i de l'Àrea Cultural del Partit organitzaven l'excel·lent paella del dinar i la posterior cloenda amb una obra de teatre de titelles sobre Palestina i l'emotiu homenatge pòstum a l'estimat, l'imprescindible camarada Alvar Badia.

En quan les tingui, penjaré fotografies i vídeos de tot!

Per últim us deixo un poema que es va llegir en memòria de l'Alvar i que em vull fer meu.

A MI PARTIDO
Pablo Neruda

Me has dado la fraternidad hacia el que no conozco.
Me has agregado la fuerza de todo los que viven.
Me has vuelto a dar la patria como en un nacimiento.
Me has dado la libertad que no tiene el solitario.
Me enseñaste a encender la bondad, como el fuego.
Me diste la rectitud que necesita el árbol.
Me enseñaste a ver la unidad y la diferencia de los hombres.
Me mostraste cómo el dolor de un ser ha muerto en la victoria de todos.
Me enseñaste a dormir en las camas duras de mis hermanos.
Me hiciste construir sobre la realidad como sobre una roca.
Me hiciste adversario del malvado y muro del frenético.
Me has hecho ver la claridad del mundo y la posibilidad de la alegría.
Me has hecho indestructible porque contigo no termino en mí mismo.

dissabte, 13 de juny del 2009

Che Sudaka a la Festa Revolució. Mirando el mundo al revés i Almas Rebeldes

Ja estem a menys d'una setmana vista de la Festa Revolució, la festa de la gent jove comunista de Catalunya!

Us poso doncs alguns vídeos del cap de cartell, Che Sudaka, que vindràn amb les seves Almas Rebeldes per acompanyar-nos en una tarda-nit de lluita i festa Mirando el Mundo al Revés; des d'una altra òptica de transformació d'aquest sistema econòmic que ens explota i oprimeix.





divendres, 5 de juny del 2009

Estats d'ànim del cap de setmana

Aquest cap de setmana es planteja liat per que coincideixen moltes coses: l'aniversari de la mare, les eleccions europees, una invitació a anar a Begur, una invitació a anar al cine amb amics, una xerrada pendent, un parell de quedades per anar a la platja també pendents i diria que per últim una barbacoa íntima que sempre es retarda.

Encara està tot per decidir, sempre a l'últim moment, suposo que quan surti de la feina, acabat el dinar ràpid i la cita amb les vacunes tropicals podré decidir i organitzar una mica tot plegat! Espero que tingueu tant per disfrutar com jo, però sobretot diumenge ja sabeu, voteu amb classe a l'Esquerra, a ICV-EUiA.

Diumenge nit potser us ho explico com ha acabat, dependrà de l'estat d'ànim que tingui llavors.

Estados de ánimo
Mario Benedetti

A veces me siento
como un águila en el aire.
-Pablo Milanés

Unas veces me siento
como pobre colina
y otras como montaña
de cumbres repetidas.

Unas veces me siento
como un acantilado
y en otras como un cielo
azul pero lejano.

A veces uno es
manantial entre rocas
y otras veces un árbol
con las últimas hojas.
Pero hoy me siento apenas
como laguna insomne
con un embarcadero
ya sin embarcaciones
una laguna verde
inmóvil y paciente
conforme con sus algas
sus musgos y sus peces,
sereno en mi confianza
confiando en que una tarde
te acerques y te mires,
te mires al mirarme.

dimecres, 3 de juny del 2009

Summercat - Billie The Vision & The Dancers - Anunci Estrella Damm

Dilluns per casualitat fent zapping a casa vam pillar el final del Crackòvia de TV3 i no sabeu com vaig flipar quan just acabat comença un anunci, que sembla gravat a l'illa de Formentera, amb una cançó fantàstica que em sonava moltíssim. Al poc d'anar ja tenia descobert de qui era la cançó: dels Billie The Vision & The Dancers, un grup suec que va néixer al 2004 i que vaig descobrir cap al juny del 2007 a través del Last.fm i que segons el mateix Last.fm és el segon grup que més escolto. Haig de felicitar als publicistes que han fet l'anunci per què la cançó caça a la perfecció amb l'anunci i amb la intenció de l'anunciant, realment m'ha agradat molt.

La cançó que apareix a l'anunci és diu Summercat del seu primer àlbum I Was So Unpopular In School And Now They're Giving Me This Beautiful Bicycle (que llarg ehh! I ben curiós també) que data del 2004.

Espero que tal com va passar amb Oh Laura i l'aparició a l'anunci d'un cotxe (BMW diria) aquests de Billie The Vision & The Dancers comessin a sonar per aquí i si venen en concert intentaré no perdre-me'ls!

Si algú vol algun dels seus discos que ho digui i li passo, jo me'ls vaig descarregar de manera gratuïta des de la seva web.

Aquí teniu la cançó i l'anunci:

SummerCat

I kissed you good bye at the airport. I held you so close to me. I said ’So here we are now and I can’t stop from crying Lilly’. And you said ’Hey hey hoo, you know this is the way to go. You will forget about me when I’m on that plane. Forget about me when I’m on that plane.’

Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you tonight

The plane took off and my love went with it. The chilly wind whipped my both cheeks hard. And the man next to me said ’Everything is gonna be alright’. I said ’Nothing is gonna be alright, but thank you anyway’. And then I saw your face in the airplane window. I waved my hands and I shouted to you:

Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you tonight

I wore a T-shirt and my worn out hat. Abandoned as a summer cat. And as I stood there as a broken hearted I realized you got the car keys still. So I broke into my own old car. I fell asleep on the passenger seat. I dreamed of summer sex with you and you whispered in my ear:

Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you tonight

Why can’t you leave me tomorrow instead?

And above the clouds she said to her self ’I can’t believe how naive a man can be. That’s why I love you so and that’s why I can’t be with you…’

Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you Tonight tonight tonight tonight
I wanna be with you tonight




I l'anunci d'estrella damm:

dimarts, 2 de juny del 2009

Acció Mural "Crisi de Dretes, Solucions d'Esquerres"

Durant tot el matí del dissabte 30 de maig els i les joves de la Coalició ICV-EUiA de Mataró van realitzar un mural a l'accés cap a la platja de Mataró del costat de la riera de Sant Simó. L'activitat que ha comptat amb la presència de Julián Sesé, coordinador nacional d'Alternativa Jove -Joves d'EUiA, s'ha repartit divers material de la campanya.

La vintena de joves van realitzar el mural amb el lema de la campanya de les europees d'ICV-EUiA: Crisi de dretes, solucions d'esquerres on a més sortia el planeta Terra sent matxucat pel dolar i l'euro mentre les persones treballadores som les que patim la crisi.

Posteriorment, Julián Sesé ha declarat que ICV-EUiA “té molt presents les dificultats de la gent jove i per això el programa electoral es centra en l’oposició a la precarietat laboral, el dret a l’accés a l’habitatge, la millora de la mobilitat per la UE i la garantia d’una educació pública, universal i de qualitat.” En aquest sentit, ha posat èmfasi en el procés de Bolonya i ha manifestat que “hem de replantejar la necessitat d’un espai d’educació a escala europea però cal discutir la manera de fer-ho i això no es pot fer si no hi ha una política pública que garanteixi una educació pública”.


Sesé ha posat també l’èmfasi també en l’establiment d’un “Salari Mínim Europeu, de com a mínim el 60% el salari mitja de cada Estat membre”. En aquest sentit, el coordinador nacional ha denunciat que els joves espanyols tenen greus problemes per emancipar-se. “L’habitatge ha de contemplar-se com un dret social bàsic i no des d’una perspectiva estrictament econòmica”, ha remarcat Sesé.

Defensem l'alegria!

Avui pensava que a pesar del dur cap de setmana de militància amb la Festa Revolució divendres, la Festa Avant dissabte i la pujada a l'espectacular Montseny de diumenge per visitar i així coordinar l'allotjament de l'Escola de Formació Josep Miquel Cespedes dels CJC tan ahir com avui me despertat amb alegria al cos, molt content i amb moltes de ganes de fer moltes coses!

Així que us deixo primer una cançó, la cançó amb la que em vaig llevar diumenge i a algun camarada no li va agradar i també un poema que recorda que cal defensar l'alegria fins i tot de la mateixa alegria no sigui que la caguem:


EL UNIVERSO SOBRE MI
Amaral

Sólo queda una vela encendida en medio de la tarta, y se quiere consumir...
ya se van los invitados tú y yo nos miramos sin saber bien que decir.
Nada que descubra lo que siento
que este día fue perfecto
y parezco tan feliz
nada como que hace mucho tiempo
que me cuesta sonreir

Quiero vivir
quiero gritar
quiero sentir
el universo sobre mi
quiero correr en libertad
quiero encontrar mi sitio

Una broma del destino
una melodia acelerada
en una canción que nunca acaba
ya he tenido suficiente
necesito alguien que comprenda
que estoy sola en medio de un montón de gente
que puedo hacer

Quiero vivir
quiero gritar
quiero sentir
el universo sobre mi
quiero correr en libertad
quiero llorar de felicidad
quiero vivir
quiero sentir
el universo sobre mi
como una náufrago en el mar
quiero encontrar mi sitio,
sólo encontrar mi sitio

Todos los juguetes rotos
todos los amantes locos
todos los zapatos de charol
todas las casitas de muñecas
donde celebraba fiestas
donde sólo estaba yo
Vuelve el espíritu olvidado
del verano del amor...

Quiero vivir
quiero gritar
quiero sentir
el universo sobre mi
quiero correr en libertad
quiero llorar de felicidad
quiero vivir
quiero sentir
el universo sobre mi
como una náufrago en el mar
quiero encontrar mi sitio
sólo encontrar mi sitio

Quiero vivir
quiero gritar
quiero sentir
el universo sobre mí
quiero correr en libertad
quiero llorar de felicidad
quiero vivir
quiero sentir
el universo sobre mí
como una náufrago en el mar
quiero encontrar... mi sitio!

Aaaah ....

Sólo queda una vela encendida en medio de la tarta y se quiere consumir




DEFENSA DE LA ALEGRÍA

Defender la alegría como una trinchera
defenderla del escándalo y la rutina
de la miseria y los miserables
de las ausencias transitorias
y las definitivas

defender la alegría como un principio
defenderla del pasmo y las pesadillas
de los neutrales y de los neutrones
de las dulces infamias
y los graves diagnósticos

defender la alegría como una bandera
defenderla del rayo y la melancolía
de los ingenuos y de los canallas
de la retórica y los paros cardiacos
de las endemias y las academias

defender la alegría como un destino
defenderla del fuego y de los bomberos
de los suicidas y los homicidas
de las vacaciones y del agobio
de la obligación de estar alegres

defender la alegría como una certeza
defenderla del óxido y la roña
de la famosa pátina del tiempo
del relente y del oportunismo
de los proxenetas de la risa

defender la alegría como un derecho
defenderla de dios y del invierno
de las mayúsculas y de la muerte
de los apellidos y las lástimas
del azar
y también de la alegría


Mario Benedetti