dimarts, 15 de febrer del 2011

Un nou espai per joves a Mataró, al Pla d'en Boet.

El passat dissabte el club de rol Banshee Errante hem va convidar a participar a la inauguració del "Casal de Joves" del Pla d'en Boet en representació del grup municial d'ICV-EUiA i em va acompanyar l'alcaldable d'ICV-EUiA Esteve Martinez.

Jo entenc Casal de Joves per un altre concepte com un grup de joves que des de la pròpia organització i sota els principis d’autogestió, democràcia, laïcitat i transformació social. Que com a projecte juvenil, compromès amb la societat, aglutina les inquietuds dels i les joves, que ens mobilitzem per trobar un espai comú d’intercanvi d’experiències i un projecte que ens permet realitzar-nos com a persones, tant a nivell intel·lectual com expressiu, lúdic, d’integració, etc..

No nego que el "Casal de Joves" del Pla d'en Boet pot arribar a ser això, però em dona la sensació que no neix amb aquesta idea, i menys des de la regidoria de Joventut, parlo des de la llunyania però jo ho definiria més com hotel d'entitats juvenils del Pla d'en Boet. Desitjo equivocar-me i m'alegro per aconseguir un nou espai juvenil a la ciutat de Mataró i encara més ara que l'alberg Can Soleret es veu amenaçat d'enderrocament per la inutil ampliació de l'autopista!

En aquest espai (antiga seu de l'Associació de Veins del Pla d'en Boet) el compartiran L’Associació de Rol Banshee Errante, el grup de break dance Six System, l’Associació Juvenil Laia L’arquera i la vocalia de Joves Boet de l’associació de veïns del barri. L'espai està molt bé i segur que l'es organitzacions li sabran treure el suc com ja han anat fent fins ara.

Si voleu veure imatges, la gent de Joves Boet n'ha penjat al seu facebook.