dimecres, 13 de febrer del 2008

En el PCC: Pren Partit/Toma Partido.

Agafo el lema Pren Partit del 25è aniversari del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC) com a títol d'aquesta entrada. A que es deu això? Bàsicament al que segueix:

Aquest cap de setmana 400 persones em pres Partit en la lluita per una societat més justa i igualitària, per una societat socialista. I a més hem sigut més de 400 persones de diferents àmbits i edats en diferents activitats organitzades per diversos comitès del PCC.

Tot començava el divendres a la tarda a la Universitat Pompeu Fabra amb les VII Jornades d'Educació del PCC que sota el tema Immigració i Escola han dut més de 100 persones a debatre sobre aquest tema especialment en els col·loquis de dissabte al matí.

Aquest mateix matí de dissabte en que gairebé 200 camarades del Comitè de Moviment Obrer feien l'acte d'entrega de carnets als i les militants més representatius i a les noves incorporacions al Partit. Vull destacar a part de les excel·lents intervencions el moment amb més sentiment de l'acte, quan alguns i algunes camarades organitzats com pensionistes i jubilats van pujar a rebre els seus carnets i tothom els vam homenatjar pel seu exemple de lluita de tota una vida. L'activitat va acabar amb un vermut on vam poder estrenyer encara més el llaços d'amistat i camaraderia entre tots. Per mi va ser, en dos palabras, IM PRESIONANTE. Podeu veure unes poques fotos més a la web del PCC www.pcc.cat i un vídeo curt aquí.

Al cap de poques hores, i per no parar, aquell mateix vespre amb l'Avant: una forma de compromís, celebravem el nou format de l'Avant i l'aparició de la nova pàgina web de l'Òrgan d'expressió del PCC. Aquí en Toni Barberà amb el seu humor sarcàstic o en Manuel Delgado (entre d'altres) amb les seves cabòries sobre que "raros" que som els comunistes(sic) ens explicaven al centenar de persones, que no podiem evitar fullejar l'Avant d'aquest mes i descobrir l'Especial Eleccions/es en català i castellà, el per què de la necessitat d'un diari com l'Avant: crític però amb proposta, del Partit i pel Partit però obert a col·laboracions d'amics i amigues i amb l'afany d'arribar a quanta més gent millor. I que millor per acabar el tarda del dissabte que prendre una copa mentre un amic cantautor ens oferia amb la seva magnífica veu cançons de Silvio, Sabina i d'altres.

Com que els joves no ens volíem quedar enrere de tanta activitat i per acabar el cap de setmana amb coses sobre les que pensar; vam organitzar una jornada de formació amb el menú bàsic de El Front d'Esquerres: Projecte del PCC d'entrant i de segon EUiA, una part del Front d'esquerres. On el amb el suport de n'Alessandro Maccarrone (Director de l'Avant) i del camarada i amic Xavi Nieto (Coordinador Nacional de Alternativa Jove - Joves d'EUiA) unes i uns 25 cejotas (amb menys d'un any als CJC) van aprendre, i sobretot debatre i contrastar idees sobre que és ser comunista, que és el front d'esquerres entre d'altres temes.

Això mostra que els i les comunistes de Catalunya ho estem fent bé, que cada vegada sóm més i millors i que no tenim aturador. I a més, ens permet dir ben alt i ben fort que som comunistes i que el nostre Partit és el PCC.

2 comentaris:

Euge ha dit...

Una cosa es leer estas informaciones en la web del PCC, a través de la cual nos mantenemos al tanto de lo que están haciendo nuestros camaradas por allá... pero otra distinta es leerlas desde el sentimiento de quien las vive...
Bien ahí, camarada por estas letras cargadas de emoción y compromiso!!!
Así también comprobamos una vez más que todo está en movimiento y que estamos juntos en este largo camino a la emancipación de la humanidad.

Un abrazo desde el sur!

Euge

gerard ha dit...

si, ha estat un bonic cap de setmana. m'ha agradat llegir les teves impressions. Avant company!