dilluns, 23 de febrer del 2009

El millor de IloveIU del 16 al 22 Febrer

elmillordela-setmana.jpg

Aquesta setmana la selecció del millor de la blogosfera d'Izquierda Unida i el seu entorn li ha tocat a Carlos Javier Gonzalez Villa, Radio Karma.

Ha seleccionat: Javier Deán per a demanar la confiança de la ciutadania basca per Ezker Batua-Berdeak, especialment pel paper de la política d'habitatge liderada per Javier Madrazo.

Ceros a la Izquierda documenta una manifestació per la sanitat pública del seu barri.

Gemma des de Ciempozuelos ens ensenya com treballa Izquierda Unida a la Comunidad de Madrid en relació a uns pressupostos presentats 72 hores abans de votar-se.

Reyes Montiel explica com va la comissió d'investigació sobre la trama d'espies del parlament regional, en directe a Twitter i amb moments com aquest...

Eberhard Grosske agraeix a Darwin que ens lliurès del nostre analfabetisme biològic i Joan Josep Nuet informa de les activitats d'Izquierda Unida en el Parlament d'Estrasburg.

Jorge Resina comenta l'expulsió de Luis Herrero, i Rafa Almazán comenta que l'amic d'Occident a l'Orient Mitjà sigui l'Arabia Saudí com a contrast.

Hugo, el que molt abarca, escriu sobre Cuestión de imagen.

Pedro Mellado deixa una gran taca roja sobre la situació econòmica.

La propera setmana la difícil tasca li correspon a Alvaro Villar Calvo.

diumenge, 8 de febrer del 2009

El millor de IloveIU (XXIII)

La setmana del 2 al 8 de Febrer la blogosfera ha estat molt activa i José Luis de la Torre, el seleccionador de torn, ha considerat que era més just posar diverses entrades per dia.

El 2 de Febrer Don Ricardo ens informa que "IU Abierta plantea un proceso de convergencia de toda la izquierda alternativa de cara a las europeas". En el mateix sentit, Tania Sánchez opina sobre "El camino hacia las europeas" en un contexte més proper... En un contexte estatal Cero Negativo comentava que "Zapatero ja no puede ser más patético", amb la seva actitud hipòcrita amb bancs i banquers. Més tard, Hugo Martínez Abarca, opinava sobre el muntatge del gran Wyoming "Es una broma, pero…" . En un plà més multicultural, Kaneda ens informava i formava amb "Cosas que siempre quisiste saber…", sobre la diferència entre musulmans i àrabs. I el dia es clou amb un sonriure: Emylse en saber que a Palma de Mallorca ja hi ha el carrer Salvador Allende gràcies a l'esforç d'EU-EV.

I... El 3 de Febrer serà recordat per l'anunci de Don Ricardo Royo-Villanova, i el seu anunci de que "Busco Trabajo". Però en moments amargs sempre es pot comptar amb el suport dels que més t'aprecien, com Antonio Flórez o Rafa Almazán, i molts més. Però com que la vida segueix, el nostre senador, Joan Josep Nuet, ampliava informacions sobre IU i les eleccions europees parlant de "EUROPEAS: IU-ICV-EUiA Y OTR@S". I més a prop de la realitat televisiva i política de l'estat, Diego Jiménez opinava sobre "Las omisiones de ZP" a "tengo una pregunta para usted". Y sobre les recents onades de xenofòvia, Rafa Hortaleza opina que "No es xenofobia, es ausencia de conciencia de clase". Finalment, Eberhard Grosske també explica l'emoció d'haver posat "Salvador Allende" a un nom d'un carrer de Palma.

El 4 de Febrer el nostre especialista en contrainformació, Daniel Martínez ens ensenyava "lo que Israel no quería que viésemos" sobre la massacre de Gaza. La indignació amb Zapatero torna a Catalunya acompanyada d'una reflexió sobre els culpables de la crisi d' Iñaki Escudero i en forma de pregunta: "És aquesta crisi culpa del sector bancari?". I aprofondint en temes econòmics, Romenauer reflexiona en veu alta: "Green New Deal, ¿nuevo capitalismo o poscapitalismo?". Finalment, Basseta qualifica la situació generada pel PP a la ciutat alicantina d'Ibi com "¡¡ STRIPTEASE !!".

El 5 de Febrer. Ja que el tema d'IU i les eleccions europees és força complicat, Altersocialismo escriu (repassant totes les opinions publicades fins aleshores) "Por un pacto IU-ICV para las europeas". El nostre economista estrella, Alberto Garzón toca un tema de molta importància a "Desigualdad y libre mercado". I com que a més d'economistes, tenim també escriptors, Tomás vte. Martínez ens aporta els seus coneixements literaris sobre la crisis a "LLUVIA, FRÍO, VIENTO, CRISIS". I tornant a l'actualitat política, Joan Josep Nuet ens informa de les preguntes que ha fet al Ministro de Industria en relació a "El gobierno y la venta de armas a Israel". Y al final del día, Antonio Rodríguez reflexiona sobre les relacions del govern socialista i l'esglèsia (sense majúscules, naturalment) catòlica, i les qualifica d'"Estéril talante".

El 6 de Febrer. surt el sol tenyit de negre ja que Cero Negativo ens informa que "Fallece el maquis Eulalio Barroso, ‘Carrete’, a los 81 años". Silvia Pérez, insta als blocaires d'I Love IU a escriure més sobre temes del medi i en dona exemple amb "Ley de ¿costas?". Tornant a la capital de l'imperi, retrobem Hugo Martínez Abarca posant en evidència la hipocresia de la patronal madrilenya a "Las hemerotecas son para la crisis".

El 7 de Febrer té accent cubà i reivindicatiu gràcies al ciutadà de La Rioja Álvaro Villar Calvo a "Para que luego digan que los cubanos no tienen internet ni libertad de expresión". Rafa Almazán torna a divertir-nos amb "El jolgorio del PP", que podria donar material per a telenoveles... igual que el tema de las europees, amb Altersocialismo que escriu un nou capítol: "Las elecciones europeas como oportunidad para refundar la izquierda alternativa".

El 8 de Febrer és de color violeta i reafirma la nostra consciència de gènere a Viramundeando i el seu interessant post "30 barreras al liderazgo de las mujeres". I segueix en violeta, Àngels Martínez Castells amb els seus "Apunts personals sobre alternatives polítiques". I molt aprop, Antoni Puig Solé també català, ens parla a ritme del Bella Ciao d'un "Conflicto laboral con reivindicación xenófoba". Desprès de tanta parrafada... De tanta lletra feia falta canviar de format... Darth Vader a.k.a. Rafa Hortaleza ens presenta un vídeu molt simpàtic sobre... ¿Qué? ¡Sí! Les eleccions europees!

Volia demanar per favor als que llegeixin aquesta selección que comentin els posts, ja que els comentaris són l'aliment dels blocs. En especial, comentin els que són menys coneguts o més nous, per allò de la justícia social-virtual.

La semana propera li toca a Javier Dean de Bengoetxe.

dilluns, 2 de febrer del 2009

El millor de IloveIU (XXII)

El millor de la blogosfera roja ho ha seleccionat aquesta setmana Pedro Mellado.

Tania Sánchez a Sin en cambio avanzamos ens avisa que bob doyle ha mort, but its memory we ne’er will forget, so before we conclude this reunion, let us stand to our glorious dead (Jarama Valley song). I destaca el vídeo-denuncia de la situació a Gaza que Jose Luis de la Torre ha preparat per Izquierda Unida. El segon que ha fet és Ideales y Utopía i cal animat a l'autor a seguir fent videus d'aquesta qualitat.

De la tristesa al malhumor amb Javi, El Hijo Rojo, amb "los truños que estos sionistas no hacen más que soltar por la boca". Una mostra més de la pasta que l'estat d'Israel es deixa en propaganda per tot el món.

Moscas en la Sopa ens convida al travestisme nacional i a veure si els sindicats d'aquí n'aprenen dels veïns, a veure si cap als 4 milions de persones aturades comencen a dir alguna cosa.

Rafa de Ceros a la Izquierda ha reprès una nova edició de la seva sèrie "Madrid hace 72 años", i ens va viure 5 minuts de la dolorosa i heroica vida de la Resistència a Madrid. Una ciutat que ara pateix el vici de les privatitzacions, com s'explica a Ventanas del Falcón que la lideresa ha decidit privatitzar l'ajuda a les dones violades a la Comunidad. Axí mateix, tal com ho senten.

Miguel Izu ens fa somriure en la seva entrada Tengo una pregunta para usted, un bon resum per als que no varen veure el programa. I també en to d'humor, la videu-entrada d'Hugo a Quien mucho Abarca, on ens fa una declaració institucional en apropar-se les eleccions al País Vasc.

Acabo amb la recopilació de Luís Ángel Aguilar, "video-recopilación de Cayo Lara". Que la disfrutin, així com el videu "Organizando la respuesta", que ens anima a ballar al son de Chávez no se va!!

La propera setmana li tocarà al director i productor de curtmetratges polítics José Luis de la Torre, autor del bloc jldelatorrelorente.blogspot.com.

diumenge, 1 de febrer del 2009

Video Cloenda del Fòrum Social Mundial

Aquí us deixo un vídeo de la cloenda del Fòrum Social Mundial que s'ha fet a Betlem (Brasil).