dilluns, 31 de març del 2008

Portugal i l'anti-Revolució dels Clavells

Ara que el proper 25 d'abril serà el 34 aniversari de la Revolució dels Clavells que va deslliurar el poble de Portugal (i sobretot les colònies portugueses) de l'opressió de la dictadura s'està duent a terme un atac basant-se en la llei de partits portuguesa, feta per PS i PSD (PSOE i PP portuguesos), per coartar la democràcia a Portugal.

Aquest atac és bàsicament un atac contra les formacions que questionen el regim establert i especialment contra el Partido Comunista Português ja que amb la norma volen prohibir al PCP la seva festa com partit, la Festa do Avante que és una gran festa feta pel treball militant de les persones del PCP que congrega a centenars de milers de persones de Portugal i de diversos llocs del món (entre aquestes sempre una delegació del PCC-CJC amb parada pròpia a la Festa) a la vall on es cel·lebra. L'intent de prohibició es bassa en la llei de finançament de partits polítics, que vol regular les entrades econòmiques i curiosament la d'una entrada com la festa del partit no seria legal... Si fem comptes s'estima que passen més de 200.000 persones a uns 25 euros l'entrada i comptant que l'espai és propietat del Partit, tot el muntatge és militant i que a més de l'entrada dins de la Festa es venen quantitats ingents de menjar i beguda, podem suposar que aquesta Festa reporta uns ingressos d'uns quants milions d'euros al Partit, que el permeten mantenir la seva estructura i la seva línia política amb fermesa i amb una total independència econòmica.

Ja no parlem, de la Festa, com un lloc únic a Portugal i potser a Europa on de manera massiva s'aposta per la cultura popular i de base i aquesta es relaciona amb la lluita ideològica i política. Per tant no és destranyar que amb aquest atac tant al PCP como a la democràcia de Portugal el PCP convoques una Marxa per la Llibertat i la Democràcia. En el següents enllaços podeu trobar:
- al bloc d'en Paco Conde (amic i camarada de Mataró) unes quantes fotos, un vídeo i un extracte de la intervenció del Secretari General del PCP al final de la Marxa,
- a la web del PCP un altre video de la Marxa, moltes fotografies i la intervenció completa del Secretari General del PCP al final d'aquesta (el text està en portuguès, però llegint s'enten bé).




2 comentaris:

pablo ha dit...

no em facis dir com, però he arribat fins aquí. Quina casualitat!

Ens llegim per aquí.

sóc el propietari dels peus que, la nit de Dissabte, envaïen el teu llit!

Salut!

pablo ha dit...

bé, diguem-ne que la connexió Diables de les Corts - AEP m'ha conduït al teu bloc...què et sembla?

Aquí tot cristo que es mou mínimament, per damunt d'entitats, associacions i idees...està connectat!

Serà que som pocs? Serà la casualitat?

au! salut!

...si hi ha temps, ens llegim!