dijous, 1 de maig del 2008

1r de Maig i la vigència del Manifest Comunista

Avui abans d'anar a la Mani del 1r de Maig me posat a llegir coses que tenia guardades per mirar i m'ha semblat molt adient una petita campanya que ha engegat La Fundació Pere Ardiaca amb vistes a la propera diada de l'1 de Maig, Dia Internacional dels Treballadors i les Treballadores, que pretén reivindicar la absoluta vigència del Manifest del Partit Comunista.

Aquell text escrit al 1848, ja fa uns 160 anys, té avui, lamentablement, una vigència absoluta ja que tots els mals del sistema capitalista (avui en fase imperialista i neoliberal) queden exposats, explicitats en aquest curt, però com diria algú: gloriós, text. Ara que estem en plena crisi del sistema on el capital institucionalitzat (lease en els governs dels estats) fan pràctiques d'apretar el cinturó a la classe treballadora i posar diners de l'Estat (del poble treballador que és qui posa el 60% dels ingressos de l'Estat) per socialitzar les pèrdues (o la disminució de beneficis) empresarials. Que deien aquests estats quan l'economia "anava bé"? (anava bé per alguns...) Deien: Visca el Lliure Mercat!

No sé, haig de marxar a la mani que sinó arribo tard, només dir-vos que us deixo uns vídeos de la campanya de la Fundació Pere Ardiaca sobre el Manifest Comunista i la declaració del 1r de Maig del Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC).

Visca el 1r de Maig!
Visca la classe treballadora!

Vídeo: Un Fantasma Recorre el Món


DECLARACIÓ DEL 1er DE MAIG DE 2008 DEL PARTIT DELS I LES COMUNISTES DE CATALUNYA