dimarts, 8 de gener del 2008

La cabalcada de Reis a Mataró

Com cada any he anat a veure passar els Reis Mags d'Orient(sic) i me dut poques sorpreses, algunes positives i d'altres negatives, potser fins i tot algunes m'han sorprés per desconeixement, però no està de més comentar-ho.

Lamentablement no hem tingut nova carrossa però com a mínim és veia que la imatge de les existents havia millorat i que algunes deixaven anar paperets a través de canons que ho feia més espectacular, espero que sigui per què el pressupost de cultura s'està utilitzant per millors fins. Sobretot m'ha agradat com han pintat l'avió, l'estrella vermella a la cua d'aquesta semblava que fos un avió revolucionari, encara que només fos un altre reclam consumista.

Un reclam consumista que ha disminuït durant la cavalcada, ja que s'han expulsat les carrosses comercials i s'han substituït per carrosses de clubs esportius i associacions (culturals i veïnals) de la ciutat, gran millora! Faltaria més implicació de la societat civil en participar amb més carrosses, com és que hi havia una Ass. Veins/es d'un barri i no estava la FAVM? No sé, és un on lloc on mostrar-se i és un bon mitjà per que potser més gent (sobretot nens/es i joves) s'apropin a les Ass. de Veïns/es.

També cal parlar de l'aposta municipal pels caramels sense gluten (així nens cel·líacs poden menjar-ne) però ja posats, per que no tots els caramels sense sucre pels diabètics també? I per que no substituir els caramels per altres coses que no indueixin conductes alimentàries de dubtosa afinitat a dietes sanes?

Per últim el toc més negatiu, no vaig ser capaç d'entendre com pot ser que no deixessin pujar la canalla a les carrosses reials a entregar la carta, sem va quedar una cara quan amb neboda en braços anant cap una carrossa em va dir que aquest any no es podia, i la cara de la meva nevoda va ser pitjor. Puc entendre que és un merder, que pot ser perillós per la canalla, pels i els patges, pels que fem de papa/mama, per la facilitat de caiguda, però es poden posar mesures per minimitzar-ho. Et tot cas, em va agradar que la carrossa d'en Baltasar si acceptes la pujada de la canalla, espero que no els caigues gaire bronca, realment cada any (dels que he sigut prou gran com per fixar-me en això), sempre m'ha semblat que la carrossa d'en Baltasar, tan els i les patges com el propi rei, eren qui més s'ho currava. Després alguns/es parlen que cal més integració... el que cal és menys racistes.

PD: ja, no parlem que caldria secularitzar encara més la cavalcada però crec que en això anem per bon camí
PD2: espero que els reis us hagin dut poques coses i sobretot que siguin útils de debò i regalades de cor i no per obligació consumista.

1 comentari:

Izan ha dit...

Veig que coincidem bastant, una abraçada

Salut

Jordi Merino