dissabte, 26 de gener del 2008

Metges per càpita al món

Avui mirant bitàcoles he trobat a la d'en Pascual Serrano una interessant entrada amb una imatge que mostrava quants habitants per cada metge hi ha a cada país. Tal com ell comenta cal mirar Cuba amb 170 persones per cada metge té el millor ratio a nivell mundial (a Espanya tenim 300:1 i als EEUU en tenen uns 390:1). Ell diu que és admirable que Cuba comparada amb el seu entorn mostri tan bons índexs (Mèxic 500:1, per exemple) i jo penso que ho és més si tenim en compte que Cuba és un país econòmicament parlant situat al tercer món (per no parlar d'un bloqueig econòmic que dura més de 40 anys). No sé algunes coses es deuen fer bé, no?


En Pascual també comenta que: "Con esta información es como se debe comprender que la UNICEF acabe de hacer público en su informe “Estado Mundial de la Infancia” presentado el 22 de enero en Ginebra que Cuba tiene la menor mortalidad infantil del mundo en desarrollo. Ver informe completo". Com podeu suposar la UNICEF no és una organització pro Cuba Socialista.

Una altre cosa que m'ha sorprés del mapa és el ratio habitants:metge de l'actual Rússia, és de 230:1 el segon més baix del mapa, una altre cosa amb la que pensar sobre si deu tenir relació amb l'antiga URSS.

Per últim dir, com a nota anecdòtica que aquesta imatge és un pòster d'un anunci d'una ONG que els pacients holandesos es trobaven a les sales d'espera dels seus metges, un bon anunci, sobretot per com és veu que a l'Àfrica, uns ratios de 50.000 habitants per cada metge son insostenibles...