dimarts, 2 de juny del 2009

Acció Mural "Crisi de Dretes, Solucions d'Esquerres"

Durant tot el matí del dissabte 30 de maig els i les joves de la Coalició ICV-EUiA de Mataró van realitzar un mural a l'accés cap a la platja de Mataró del costat de la riera de Sant Simó. L'activitat que ha comptat amb la presència de Julián Sesé, coordinador nacional d'Alternativa Jove -Joves d'EUiA, s'ha repartit divers material de la campanya.

La vintena de joves van realitzar el mural amb el lema de la campanya de les europees d'ICV-EUiA: Crisi de dretes, solucions d'esquerres on a més sortia el planeta Terra sent matxucat pel dolar i l'euro mentre les persones treballadores som les que patim la crisi.

Posteriorment, Julián Sesé ha declarat que ICV-EUiA “té molt presents les dificultats de la gent jove i per això el programa electoral es centra en l’oposició a la precarietat laboral, el dret a l’accés a l’habitatge, la millora de la mobilitat per la UE i la garantia d’una educació pública, universal i de qualitat.” En aquest sentit, ha posat èmfasi en el procés de Bolonya i ha manifestat que “hem de replantejar la necessitat d’un espai d’educació a escala europea però cal discutir la manera de fer-ho i això no es pot fer si no hi ha una política pública que garanteixi una educació pública”.


Sesé ha posat també l’èmfasi també en l’establiment d’un “Salari Mínim Europeu, de com a mínim el 60% el salari mitja de cada Estat membre”. En aquest sentit, el coordinador nacional ha denunciat que els joves espanyols tenen greus problemes per emancipar-se. “L’habitatge ha de contemplar-se com un dret social bàsic i no des d’una perspectiva estrictament econòmica”, ha remarcat Sesé.

2 comentaris:

karlos ha dit...

El Saura no envio als mossos a la fiesta ? Lo digo por lo del enfasis con lo de Bolonia. Creia que era una palabra maldita para vosotros

Marc ha dit...

Doncs en Saura no els va enviar, però van venir pq diverses persones els van trucar dient-lis que s'estava fent una pintada, van passar, van comprovar que tot estava en ordre i van marxar.

I sobre bolonia, em sembla que abans de parlar, hauries de saber de que parles, des de sempre EUiA i també ICV han tingut una posició clara contra Bolonia, sinó llegiex els seus programes electorals, tesis "congresuals" i les seves ntoes de premsa... siguem rigurosos sisplau.