dimecres, 9 de gener del 2008

Coses a dir sobre EUPV

Fa temps que vaig menjant-me la llengua sobre el tema, però ja estic cansat!

Sense entrar en donar la meva opinió sobre el que està passant a EUPV ni sobre el document aprovat al CP del 18 de desembre del 2008. Només vull comentar una cosa que em preocupa molt més i que ens inclou a qualsevol que es digui comunista o d'esquerres (de l'esquerra que representa IU):

Mentre ens mirem el melic amb guerres internes per quotes ínfimes de "poder" dins la organització i la representació institucional, els índexs macroeconòmics (ja no parlem dels microeconòmics) marquen com els preus pugen i pugen mentre per altra banda l'atur augmenta, la precarietat laboral augmenta fins a arribar al 50% de les persones treballadores i el poder adquisitiu (entès en sentit ampli, no només salari) de la classe treballadora disminueix any rere any en uns anys on el creixement econòmic, els beneficis empresarials i especialment financers no han fet més que créixer i alguns gairebé de manera exponencial. Podria seguir...

Mentrestant, una part dels i les comunistes s'aïllen i en lloc de parlar públicament als mitjans, a les webs, als seus blogs, als seus diaris, als seus òrgans d'expressió, als seus escrits... d'aquests problemes que tenim com a classe treballadora i de les solucions que plategem tant com IU-EUiA o com Partits Comunistes, només saben escriure i parlar de disputes internes com el que passa a València o el cens a Andalusia o tal, qual, pasqual. Per tant crec que és més important escriure i difondre les nostres idees sobre els problemes de classe que no sobre el problemes interns d'IU-Federal, ja que, aquestes disputes només ens resten força (social i electoral), ens separen, ens debiliten, ens mostren com impresentables que no son capaços de posar-se d'acord, per tant ens desacrediten com una opció d'alternativa i fins i tot com una opció d'alternança. Certament moltes disputes surten per accions que són incorrectes no per una o altra banda, sinó que són incorrectes per totes els bandes, tan per els que s'autoanomenen comunistes com per qui siguin o no comunistes ningú els hi diu així, només per diferenciar-se externament.

Sobretot els i les comunistes hem de ser conscients que el Capital, es frega les mans cada vegada que ens barallem i debilitem, quan ens dona espais als mitjans de comunicació només per mostrar-nos com dividits i inútils però mai per deixar veure les nostres propostes que els perjudiquen. Siguem intel·ligents companys/es, camarades i pesar de tot amics/gues, siguem intel·ligents! No juguem al seu joc, si tenim problemes, si algú fa les coses malament a les nostres files arreglem-ho però arreglem-ho a casa, no a la premsa o als tribunals, crec que son mesures que no s'han de fer servir com a norma, sinó com a cas d'extrema necessitat i menys quan les vies internes de resolució de conflictes encara no s'han tramitat. Deixem fluir les dinàmiques, seiem i parlem, tornem a parlar sobretot deixant els sentiments a casa i tenint la raó i el seny com a única aliada.

Com deia aquell: "Unidad! Unidad! Unidad!"


5 comentaris:

Unknown ha dit...

Estimado compañero,

estoy de acuerdo contigo en el fondo de tu artículo, sin embargo debo hacer una puntualización. La unidad debe partir de un respeto mutuo, para mi es muy dificil estar unido a alguien que se ha saltado (flagrantemente en puntos muy graves) unos estatutos que hemos hecho entre todos (porque la gente de Iniciativa, entonces EiP, también participó en la elaboración de estos y no recuerdo ninguna queja por su parte). Ante ese panorama tu puedes ser equidistante porque es tu derecho, pero ¿como ves tu a un lider como Llamazares que no cumple los estatutos de su propia organización?¿cómo me voy a creer yo en ese panorama que va a cumplir su programa electoral?¿que te parece que nos hayamos saltado nuestro propio programa al votar a favor del canon digital?. Aunque ya te digo que ser equidistante es tu derecho.

Salut

Antoni Puig Solé ha dit...

Has fet una bona reflexió company.El comentari de fede, en canvi, és molt pobre. Només veu incompliments estatutaris en els altres.

Anònim ha dit...

Visca la unitat, és clar que si. Però ho hem de ser tots d'unitaris. No volguem ser més papistes que el papa tampoc ara. Ja varem patir un cop l'unitat forçada, i es va trencar el PSUC, ara potser va sent hora de que mirem enrere i ens plantegem que está passant cap a on estem anant i com hi estem anant. NO entraaré en valorar lo de EUPV, tot i que no hem sembla bé, tampoc comentaré els altres comentaris(valga la redundancia) tot i que no m'acavi d'agradar cap dels dos, el que faré en canvi és actuar marxistosocraticament (per difícil que sigui de pair i llegir el concepte) i llençaré una pregunta a l'aire: posem-nos d'acord i fem el favor d'avançar en roig (i no en salmó) no creieu que ja va sent hora???

De tota manera bona feina

Jesús ha dit...

El que ja cansa és la suposada "equidistància" dels PCCeros com tu i el Nuet, jutge i part.
Unitat amb els mafiosos com tu que heu "expulsat" il·legalment a la direcció d'EUiA de Mataró, NO!

Marc ha dit...

Blixa, quan vulguis et reto a que demostris l'acusació de mafiós. A més agrairia que no fessis servir l'anonimat per insultar-me.