dissabte, 8 de novembre del 2008

5a Assemblea d'EUiA en directe (part 2)

Amb una mica de retard comento la tarda del dissabte a l'assemblea d'EUiA:

La meva comissió per la tarda vam parlar sobretot del balanç del Govern d'Entesa de la Generalitat de Catalunya. Els punts principals van ser

- que en el balanç era poc crític amb les polítiques practicades pel Govern d'Entesa, i que aquestes eren fluixes i calia dir clarament en quines coses noestàvem d'acord. La ponència defensava que, és cert que el Govern ha de millorar i molt, però que nosaltres em de fer la crítica no criticant, sinó proposant, i això és el que fa el document.

- com no també va sortir el tema de al conselleria d'interior i l'error que suposava per icv-euia haver acceptat aquesta conselleria.


Per aquesta tarda es va realitzar, ja en plenari, el debat de les esmenes que havien passat de les comissions. Afortunadament l'esperit unitari va permetre que en el lapsus temporal entre les comissions i el plenari les ponències i les persones que defensaven les esmenes és posessin d'acord en transaccionals i el debat fos ràpid, àgil i amb bon humor. Les esmenes rebutjades per les ponències es van centrar en temes sobre l'aposta per la coalició política i en el balanç tant d'EUiA com del Govern d'Entesa, i també coses de nomenclatura com la "Gent Amiga d'EUiA", aquestes esmenes no van ser acceptades pel plenari amb majoria ben olgades.

I finalment es va votar el document que va sortir aprovat per una majoria aclaparadora. Es va fer alguna feina més, però no recordo gaire de què, ja era tard i estàvem cansats!