dimarts, 11 de novembre del 2008

Corren aires unitàris a Izquierda Unida?

Llegia avui que "La presidencia federal de iu aprueba por una amplísima mayoría las líneas básicas de desarrollo de la ix asamblea, incluidos su reglamento y el borrador de una importante declaración frente a la crisis económica". Això venint de l'èxtasi unitàri, que algú no han entès però, dona que pensar que potser, amb sort i esperit de concil·liació podem repetir a Madrid el que s'ha fet a Barcelona, encara que ho veig complicat, per que a Barcelona ja fa casi dos anys que als Consell Nacionals d'EUiA és palpa la unitat (que no uniformitat) en la pressa de decisions sobretot en els acords que són més importants i estratègics per l'avenç d'EUiA.

Espero, que tothom i totadona treballem per això i no per egos personals, sectaris o de famílies polítiques.

Ojalà la resolució sobre la crisi sigui tant potent o més que la catalan i encara rebi més suports!

2 comentaris:

Ediciones Páralo ha dit...

Bueno Marc, potser el que no acaba d'entendre algunes coses ets tú o et dones massa llibertat adjudicant el paper dels uns i dels altres en aquests joc d'escacs polític.

Primer de tot, l'unitat vindrà quan hi hagi respecte per una banda i per l'altre. Comentaris com "que algú no han entès però", "El PCE de Catalunya" en comptes de dir les coses per el seu nom, el PSUC, digues-li PSUCviu o com vulguis... sonen a "nosaltres som els bons i fixeu-vos que dolentots ells/elles" a part de demostrar una falta de respecte cap a una part molt important de IU ... ¿o es que et penses que fotreu molt el PCC i altres sense arribar a acords amb el PCE "de la resta de l'estat" ?

Èxtasi unitari? Més aviat és un vot de confiança company. S'ha donat una pasa important però ara cal que els acords es compleixin i no es rebentin com tants cops anteriorment ha passat a la cosa comuna que es EUiA.

Respecte algun comentari, sobre el "paper unificador d'en Nuet" et diré, sense pels a la llengua Marc, que em sembla que es riures a la cara de la gent dir un comentari d'aquest nivell. No et negaré les "bones" paraules del senador durant aquesta "campanya" que "no ha sigut campanya" ... però ho resumiré amb les paraules d'un camarada de Murcia que li va dir al Nuet després de la seva intervenció:

"Si no te conociera, hasta te votaría"

És a dir, tothom sap el paper de botxí d'en Llamazares que ha jugat en Nuet durant aquests últims anys. Molts també sabem que en Nuet està darrera de l'incompliment de l'acord IU-PCE conforme una part de les quotes de IU han d'anar al PCE (coses de la fundació d'IU que potser se t'escapen) ja que el PCE en si, no recogeix les seves quotes (o almenys no ho ha fet en molt de temps) i per l'assumpte del patrimoni ... a qüasi tota Espanya, el local del PCE és el de IU ... així com la seu central d'Olimpo a Madrid, que és la seu del PCE i te espais cedits a IU... i podem continuar amb les "brometes" d'en Nuet en aquests últims anys ... ergo, em sembla que omplir-se la boca amb paraules al estil "es que en Nuet ha provocat la unitat que hi ha ara a IU" o "Nuet és el salvador i cercador de l'unitat d'IU" em sembla un gra massa, venint d'un dels principals dinamitadors del proyecte els últims anys , cercant un profit molt corporativista cap al paper del PCC i demés ...

Podem continuar xerrant en un altre moment, per aqui o en persona.

I recorda, que no es tracta tant de la "unitat" per la "unitat" i la suma artificial de dos o tres projectes que en realitat poden ser divergents, si no, la unitat per a què?

Ara, toca treballar i veure que en surt d'aquesta nova etapa.

Salut !

Jorge Torres - Joves Comunistes

Marc ha dit...

Jorge, has de reconèixer que la nota de premsa del referent del PCE a Catalunya (pq el psuc-viu sou el PCE a Catalunya no? tal com diu la pròpia nota), no és gaire alentadora per mostra que s'enten quin és el tipus d'unitat que ha d'haver dins d'EUiA/IU.

Sobre el que dius dels locals a Catalunya passa el Mateix, locals del PCC i del Viu són els locals d'EUiA, no? Lo de les quotes ja ho sabia, i potser és un error això de ajuntar tant els instruments potser caldria canviar el xip i que el Partit (PCE) faci de Partit i IU faci de moviment i que cadascú cobri les seves quotes tal com fem a Catalunya.

Nuet, en cada moment ha fet el que li pertocava, si tu creus que és un botxí, doncs ho és, no penso discutir-ho, sobretot pq en aquests assumptes no tot és blanc o negre, sinó gris, molt gris... i lo de l'exaltació al lider de la unitat, a mi no em sentiràs ni em llegiràs fent exaltació al lider mai, però quan és fa feina ben feta s'ha de reconèixer, igual que cal dir-ho quan es fa malament.

També això del "simptoma grupal" els meus son tots bons i els altres son dolents a mi no m'ho pots aplicar, crec que fa prou que em conèixes com per això, hi ha bons i dolents a tot arreu. (excepte als meus que tots i totes son bons :p)