dijous, 19 de març de 2009

Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya davant les mobilitzacions estudiantils i la brutal actuació policial

Com que no tinc temps d'escriure res sobre le merder d'ahir, aquí us deixo un bon comunicat, que amés a sortit a la premsa (enllaços a sota):

Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Catalunya davant les mobilitzacions estudiantils i la brutal actuació policial

Davant el desallotjament dels i les estudiants tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona i la repressió policial a les mobilitzacions estudiantils, la CJC-Joventut Comunista:

Rebutgem el desallotjament dels i les tancades al Rectorat de la Universitat de Barcelona. Durant els gairebé quatre mesos que ha durat la protesta, s’ha mantingut en tot moment una actitud pacífica i integradora vers el conjunt de la comunitat universitària. No hi ha cap motiu pel qual el rector Dídac Ramírez pugui justificar l’ordre de desallotjament i per tant ens solidaritzem amb els i les tancades, amb qui compartim la voluntat de construir una Universitat pública, gratuïta, no-sexista i de qualitat.

Condemnem les actuacions policials produïdes durant tot el dia. Totes les mobilitzacions convocades pel moviment estudiantil han transcorregut pacíficament malgrat el desmesurat desplegament policial. Durant la concentració del migdia els Mossos d’Esquadra han propinat cops de porra de forma indiscriminada, tant a l’alumnat que era al terra com als i les periodistes. La manifestació del vespre ha estat dissolta mitjançant successives càrregues policials a la Via Laietana multiplicant els cops de porra vers els i les manifestants.

Entenem que l’escalada de la repressió contra el moviment estudiantil, així com la campanya mediàtica per estigmatitzar-lo, és una resposta a la creixent participació i legitimació de les reivindicacions dels i les estudiants en defensa de la universitat pública.

Per tant,

  1. Demanem la dimissió de Dídac Ramírez, rector de la Universitat de Barcelona, per la seva responsabilitat directa en l’entrada i l’actuació del cos de Mossos d’Esquadra. Considerem imperdonable la intromissió de la policia en la vida universitària, que sota cap concepte ha d’estar sotmesa a la coacció i la repressió de les forces de seguretat.

  1. Exigim l’obertura immediata d’una investigació entorn als fets succeïts aquesta nit i la intervenció absolutament desmesurada dels agents policials, que desemboqui en la necessària depuració al si de la policia i en l’assumpció de responsabilitats per part de la Conselleria d’Interior i els comandaments policials.

  1. Manifestem el nostre ferm suport a la tasca del moviment estudiantil que impulsa reivindicacions sòlides i rigoroses amb l’objectiu de garantir una Universitat pública i d’accés universal. Malgrat els possibles errors comesos, considerem que les mobilitzacions d’estudiants responen a una situació de dèficits estructurals molt importants a l’educació superior, que viu una situació de degradació constant pel que fa al seu funcionament democràtic i a la seva independència del poder polític o econòmic. L’assetjament continu dels sectors empresarials per a debilitar l’autonomia universitària requereixen una resposta coherent i unificada de part de la comunitat universitària, en base a un conjunt de propostes en la línia de garantir el paper de la universitat com a protagonista del progrés social. L’horitzó d’un sistema desestructurat i obedient a les lògiques del mercat significaria una regressió històrica que els sectors progressistes tenen l’oportunitat i el deure d’evitar.

  1. Condemnem la sistemàtica actitud per part dels Rectorats i de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa orientada al tractament de les mobilitzacions estudiantils des d’una òptica policial i adversa al diàleg i l’entesa.

  1. Donem tot el nostre suport als i les estudiants detingudes al llarg del dia d’avui, i a totes les persones, tant estudiants com periodistes, que han sofert lesions i ferides fruit de les brutals càrregues del cos de Mossos d’Esquadra en la seva actuació irresponsable i indiscriminada, entre els quals figuren molts militants de la nostra organització.

  1. Encoratgem la comunitat universitària i la societat en general a recolzar activament la lluita per la consecució d’una universitat pública i popular, amb el convenciment que un bon sistema educatiu garantirà una societat més conscient, responsable i lliure.Barcelona, dimecres 18 de març de 2009

Comitè Executiu

CJC – Joventut Comunista de Catalunya

Avda. Portal de l’Àngel 42, 2n A

08002 Barcelona

Telf. 93.318.45.50

cjc@joventutcomunista.org

www.joventutcomunista.orgCobertura mediàtica:

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=596495&idseccio_PK=1021

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090319/53662829875/los-estudiantes-critican-la-brutalidad-policial-y-piden-la-dimision-de-huguet-y-del-rector-de-la-ub.html

http://www.elpais.com/articulo/sociedad/estudiantes/critican/brutalidad/policial/Barcelona/elpepuespcat/20090319elpepusoc_2/Tes

http://www.publico.es/espana/211044/sindicatos/estudiantes/asociaciones/defensa/derechos/denuncian/brutal/carga/mossos/barcelona

5 comentaris:

Carles Escolà Sánchez ha dit...

El més trist de tot és que EUiA encara no ha dit res del tema. Tot ha quedat en un penós comunicat d'Alternativa Jove que ve a ser més o menys igual a res. En el cas del PCC, tres quarts del mateix, feu un comunicat la joventut (aquest, com a mínim, està bé) però el partit no diu res.

Ahir, a la televisió no paraven de sortir imatges de les agressions policials, durant tot el dia, i mentrestant, al parlament, els dos diputats d'EUiA ben calladets durant el plenari que va durar tot el dia. Ni una sola menció al tema, cap gest... res de res! I això que pel canal 3/24 es va retransmetre durant tot el dia aquest plenari (jo estava a casa malalt i ho vaig veure), desaprofitant aquesta tribuna mediàtica per solidaritzar-se amb els estudiants apallissats pels mossos i denunciar una repressió policial pròpia del franquisme. Suposo que els devia fer vergonya dir res, tenint en compte que la conselleria d'interior la porta ICV-EUiA. O simplement que el fet de formar part d'un govern implica haver-se de callar (les famoses responsabilitats de govern que hipotequen políticament).

En fi, que tu personalment no tens cap culpa, però això d'ahir va ser molt fort i m'avergonyeix que EUiA (on he militat 7 anys) actui així. Només espero que aquests fets facin reflexionar a molta gent.

Salut!

Marc ha dit...

El PCC hair ja va dir: http://www.pcc.cat/noticiesampliar.php?id=885

I és lògic que siguin els joves qui responen.

Sobre estar al govern i al carrer sempre generarà merders, s'ha de poder valorar...

Carles Escolà Sánchez ha dit...

"Els mossos desallotgen els estudiants tancats a l'edifici històric de la UB. Tres joves detinguts, 16 denunciats i 5 mossos ferits en el desallotjament de la UBEl Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) manifesta el seu rebutg al violent desallotgement.". Això i res és el mateix. Veig que evites entrar en el que et dic.

Els merders venen quan al carrer es diu una cosa i al govern es fa una altra, perquè, per molt que es vulgui, no es pot desconnectar una cosa de l'altra. I ara no parlo només d'això d'ahir, que també, sinó de moltes altres coses que hem discutit altres vegades i en les que ara no tinc ganes d'entrar.

En fi, que esperava una postura una mica més crítica per part teva.

Marc ha dit...

Carles ara no tinc temps, després o demà et dic quelcom.

antagonista ha dit...

Todo eso está muy bien, pero...

SON LAS 0:40 Y SAURA SIN DIMITIR,
Y EUiA SIN EXIGIRSELO
(PALABRAS VACÍAS)