dijous, 26 de març del 2009

Joves de tot Europa es solidaritzen amb el moviment estudiantil català

Arran de la mobilització estudiantil contra el procés de Bolonya i de la violenta repressió policial soferta pel moviment estudiantil el passat dimecres una quinzena d’organitzacions de tota Europa s’han sumat al manifest: “Declaració de la Joventut Europea: Solidaritat amb els i les estudiants catalans”.

Aquest manifest, impulsat per CJC – Joventut Comunista de Catalunya, exposa que “davant l’actitud pacífica i la voluntat integradora del moviment” estudiantil la resposta per part de les institucions universitàries i polítiques “ha estat la força de la repressió”.

La resposta de la joventut europea és clara, “volem mostrar la nostra solidaritat amb el moviment estudiantil català, i manifestar el nostre compromís a construir plegats i plegades una educació pública.

Per més informació a continuació s’adjunta el manifest: “Declaració de la Joventut Europea: Solidaritat amb els i les estudiants catalans” que també es pot trobar a la següent adreça web: http://education.joventutcomunista.org/


Declaració de la Joventut Europea: Solidaritat amb els i les estudiants catalans

Arrel de la implantació del Pla Bolonya a l'estat espanyol, els i les estudiants de Catalunya s'estan mobilitzant per tal d'aturar el procés i iniciar un debat entorn al model de universitat pública que necessita la societat catalana. Les greus deficiències del finançament de les Universitats catalanes i la manca de transparència del procés d'implantació de Bolonya a Catalunya, sumades a l'actitud pacífica i la voluntat integradora del moviment han permès que les reivindicacions estudiantils comptin amb un suport majoritari.

Fruit de les mobilitzacions i les nombroses tancades d'estudiants , la Universitat de Barcelona (la Universitat amb més estudiants de Catalunya) es va veure obligada a realitzar un referèndum el 26 de febrer en què es preguntava a l'estudiantat "S’ha de paralitzar l’aplicació de l’espai europeu d’educació superior, per iniciar un procés de debat sobre el futur de la universitat pública?". El 91,3% dels estudiants van votar-hi a favor, demostrant la legitimitat dels i les estudiants que lluiten per una universitat pública gratuita i de qualitat.

Lluny de respondre a les aspiracions dels i les estudiants, la resposta a la força del moviment ha estat la força de la repressió: en primer lloc mitjançant el violent desallotjament dels i les tancades a la Universitat de Barcelona i en segon lloc dissolent les múltiples manifestacions multitudinàries a cops de porra, també multitudinàries, deixant un balanç de centenars de contussionats. La repressió té com a objectiu estigmatitzar la pacífica resistència a la mercantilització de la universitat, desencoratjar als i les estudiants a continuar mobilitzant-se i acabar amb un moviment estudiantil que posa en perill les aspiracions del capital.


Els i les joves dels països d'Europa fem nostres les reivindicacions dels i les estudiants de Catalunya, la lluita de la joventut catalana és, també, la nostra lluita. Per això volem mostrar la nostra solidaritat amb el moviment estudiantil català, i manifestar el nostre compromís a construir plegats i plegades una educació pública.

Solidaritat amb els i les estudiants de Catalunya,

Lluitem per una educació pública, gratuïta i de qualitat!

CJC - Joventut Comunista de Catalunya

FGCI - Federazione Giovanile Comunisti Italiani

YCLG - Young Communist League Georgia

Left Front – Communist Youth Alliance of Hungary

Young Communist League Azerbaidjan

COMAC - Jeunes du Parti du Travail de Belgique

MJCF- Mouvement des Jeunes Communistes de France

KNE - Κομμουνιστική Νεολαία Ελλαδας

FDJ - Freie Deutsche Jugend

UJCE- Unión de Jóvenes Comunistas de España

GC- Gioventù Comunista Svizzera

KJÖ- Kommunistische Jugend Φsterreichs