dimarts, 9 de desembre del 2008

Canviar la constitució avui? Però estem bojos?

Doncs si, crec que plantejar un canvi de la constitució avui, encara que és imprescindible, seria desastrós. I per què seria desastrós? Doncs per que la correlació de forces actual és molt més desfavorable per les classes treballadores avui que l'any 1978.

Sí, es trist, però és així, al 1978 ens amenaçaven amb els tancs i més dictadura si els comunistes no cedíem, i massa vam cedir..., avui en canvi no els cal ni amenaçar-nos amb tancs ni més dictadura, avui si la majoria parlamentaria planteja una nova constitució aquesta retallarà encara més drets; perpetuarà més la dictadura, ai la monarquia; no modificarà el model d'estat cap a una descentralització i reconeixement de les diverses nacions que configuren Espanya; no modificarà les cambres del poder legislatiu,executiu i judicial; ni millorarà coses com la llei electoral. I en canvi aquesta sortiria àmpliament aprovada per que el poder establert té els mitjans per convèncer, per que la batalla de les idees la tenen guanyada (sinó mireu la constitució europea quin suport va rebre) i per què nosaltres (l'esquerra transformadora) som un enemic que fa riure, afeblit i desorganitzat.

Res, només ho pensava ahir això, i em feia por que algú digués anem a canviar-la, per que el necessari debat que cal i caldria obrir per fer un procés constituent a aquest Estat, estaria absolutament esbiaixat cap a la dreta, però a pesar d'això hem de dir que la volem canviar però sobretot hem de dir quins seran els canvis principals que volem fer!

Bona feina!

1 comentari:

JULI CUÉLLAR ha dit...

El marc jurídic, polític i legal espanyol és una llosa. És molt senzill: INDEPENDÈNCIA!