dimarts, 23 de desembre del 2008

El millor de la setmana a IloveIU (XVI)

La setmana ha començat amb la ressaca de l'elecció de Cayo Lara com a coordinador d'Izquierda Unida, i sobre aquest fet s'han fet molts i interessants anàlisi des de posicions diferents . El company Alberto Amejide que era qui li tocava fer la selecció aquesta setmana ha seleccionat en el seu bloc Altersocialismo una entrada que donava suport a Grosske (candidatura finalment retirada) i una altra de suport a Cayo Lara:

- Cayo y una ejecutiva con mandato (III Republica)
- IU: el termómetro de la lealtad (A sueldo de Moscú)

Els altres dos temes que han conquerit d'agenda dels bloguers d'IU han estat la derrota de la directiva europea “de les 65 hores” en el Europarlament, i el Congrès Confederal de CCOO. Sobre aquest darrer punt, hi ha unanimitat en celebrar la victòria de Toxo, encara que genera una certa incertesa el seu paper futur al front de CCOO.

Pel que fa a la derrota de la directiva europea “de les 65 hores” , Toni Barbarà (representant EUiA en el Partit de l'Esquerra Europea) ens explica “El Parlament Europeu tomba la Directiva del Temps de Treball” i ens detalla en què consistia la votació. Javi Bustos (Kaneda) reflexiona a “Ciudadanos, esos intrusos indeseables en la construcción de la UE” sobre els darrers fracassos en la construcció de “la Europa de los mercaderes”

Javier Buron (Leolo) comenta el “Proyecto de Ley de garantía del derecho ciudadano a una vivienda digna” aprovat el passat dimarts pel consell del govern basc i el concepte de “servicio publico de vivienda” una de las categories fonamentals del projecte basc d'habitatge.

Kabila a “Taparse las vergüenzas parla de la connivència del PP i el PSOE pel que fa als avions amb destí Guantánamo que es va destapar fa pocs dies.

Moscas en la sopa despulla la incultura del nostre ministre de cultura a “El ministro de hincultura y lo antipopular

Romenauer a “Pan para hoy y… ¿para mañana?” fa una critica de les últimes mesires del govern contra la crisis, com el Fons d'Inversió Local. Pedro Maria de Palacio analitza amb detall aquest fons a “La ilógica injusticia del Fondo Estatal de Inversión Local

Greogorio Gordo denuncia a “El nuevo Proletariado del siglo XXI” la rebaixa del 43% al 18%, que el Govern ha regalat als bancs sobre les rendes obtingudes del capital moviliari, quan sigui de la mateixa entitat a la que pertanyen.

I la propera setmana seguiran els resums de la mà de Javier Martínez Serra a “De la chispa surgirá la llama